Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar frambromsarna på en 1998 Nissan Maxima

Nissan började produktionen av Maxima 1981 som den högsta trim nivå för Nissan 810. År 1982 sjönk Nissan 810 namn helt och namngett alla sina stora sedaner Maxima. I 1998 Maxima har en 190-hästkrafter, 3,0-liters V-6 motor och ventilerade skivbromsar på framhjulen. Med tiden kommer bromsbeläggen på framsidan slits ut och måste ersättas. Intervallet mellan främre förändringar bromsbelägg är vanligtvis 25.000 till 35.000 miles, beroende på dina körvanor. Saker du behöver
Turkiet Baster
Små ren behållare
Ordet jack
Jack står
Ratchet
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Bungee strap
8 - i. C-clamp
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Maxima och ta bort locket från huvudcylindern. Det är plastbehållaren på den bakre förarens sida av motorrummet. Sifon hälften av vätskan från huvudcylindern, med kalkon Baster, och överföra denna vätska i en liten ren behållare för återanvändning.
2

Lossa Maxima främre muttrarna, men ta inte bort dem . Addera 3

Placera golvet jack under framsidan av Maxima och lyfta upp det från marken. Placera domkraften under fordonet för att säkra den.
4

bort de främre muttrarna och dra hjulen från Maxima.
5

Lossa och ta bort den nedre bromsok bulten på baksidan av bromsok, med Ratchet och uttag. Lossa men ta inte bort den övre bromsok bolt, med Ratchet och uttag.
6

Swing bromsok uppåt, med den övre bulten som en pivot punkt. Anslut bromsok till en upphängningskomponent med bungee bandet.
7

Ta både de inre och yttre bromsbelägg och dra dem från bromsok fästet, den stora metallkomponenten bromsok bultar till. Ta del av hur dynorna är placerade före avlägsnande, eftersom de nya rondellerna måste placeras i samma position.
8

Placera C-klämman över bromsoket så att den fasta delen är i kontakt med baksidan av bromsok och skruvdelen är uppradade med bromsok kolv, den cylindriska föremål inuti bromsoket. den gamla inre bromsbelägg mellan bromsok kolv och C-clamp s skruv till
9

Position förhindra skador på kolven. Dra åt C-klämman och observerar som bromsok kolven börjar sjunka in i caliperhuset. Fortsätt att dra åt Tvingfäste tills toppen av kolven är i jämnhöjd med bromsoket kropp.
10

Lossa och ta bort C-klämma och den gamla bromsbelägg.
11 < p> Placera nya bromsbelägg på bromsok fästet, i samma position de gamla kuddar var i.
12

bort bromsok från bungee bandet och svinga bromsok ner och över de nya bromsbelägg . Dra åt de övre och undre bromsok bultar.
13

Dra bromsok bultar till 16 till 23 foot-pounds, med momentnyckel och en socket.
14

Upprepa steg 4 till 13 för bromsbelägg på andra sidan av Maxima.
15

Montera hjulen på framsidan av Maxima och dra åt muttrarna. Avlägsna domkraften från under bilen och sänk det försiktigt till marken. Dra åt muttrarna - i ett stjärnmönster -. Till 90 foot-pounds, med hjälp av momentnyckel och en hylsa
16

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern genom att titta på " Min "och" Max "linjer på utsidan av behållaren. Om vätskenivån inte ligger mellan dessa linjer, tillsätt vätska från den lilla behållaren för sparad vätska tills nivån ligger mellan raderna. Om ingen vätska behövs, att förfoga över fluiden i den lilla behållaren ordentligt. De flesta bildelar butiker kommer att avyttra gamla vätskor gratis.
17

Sätt tillbaka locket på huvudcylindern och stäng Maxima huva.
18

Press och Släpp bromspedalen tills den känns fast. Denna process skjuter bromsok kolv ut och mot de nya bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59039.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.