Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder en Circuit Tester på en bil

En krets testare är en enkel mekanism i form av en penna med en glödlampa och en jordledning med en krokodilklämma. Kretsen testare används för att lokalisera levande (batteriets positiva) kablar och ledningar på marken. Det skulle också kunna användas för lokalisering och identifiering av kortslutningar och batteri drar. Den volt /ohmmeter är ett steg upp från kretsprovare-förutom att fungera som en krets tester, visar den hur mycket spänning och motstånd i ledningen. Instruktioner
1

Fäst kretsprovare negativa ledningen till en bra jord. Sond hålrummen i säkringsdosan med spetsen på testaren. När du hittar en levande terminal, testaren tänds, indikerar ström. Om du letar efter slås strömmen, kolla säkringsdosan med nyckel på första. När du har identifierat en hålighet, vrid tändningslåset och kontrollera igen håligheten. Om det fortfarande är tänd, upprepa processen tills du hittar en hålighet som har makt endast med nyckeln.
2

Kontrollera för positiva levande terminal inom en kabelstam genom att dra i kontakten isär. Se till att använda kontakten mittemot apparaten. Anslut den svarta minuskabeln till en bra jord och söka igenom alla terminaler med nyckeln på, sedan med nyckeln ut, letar efter makt. Om du vill kontrollera om makten till en misslyckad bränslepump, separera bränslekopplingen pump sele bakom bensintanken. Anslut den svarta minuskabeln till en god jord och sondera selen sidan av kontakten. Datorn aktiverar bränslepumpen för bara två sekunder i taget om den känner att motorn startar. Ha en hjälpare cykel strömbrytaren på och av vid fem-sekunders intervaller medan du söka terminalerna.
3

Kontrollera för en dålig jordanslutning genom att dra kabelnätskontakten isär och placera levande terminalen med kretsprovare. Anteckna den exakta terminalen. Vänd terminalen så att du kan se motsvarande färg på tråden terminalen är ansluten till. Placera ett gem i den andra halvan eller apparat sidan av kontakten i uttaget med samma färg tråd. Fäst den svarta klämman bly alligator till gem och sondera den motsatta kontakten på samma terminal. Om lampan inte tänds, är marken borta eller mekanismen inte fungerar.
4

Kontrollera batteriet för oavgjort genom att koppla den negativa polen och den negativa polen kontakten. Om kretsprovare ljuset är starkt upplyst, det finns ström som dräneras från batteriet. Om detta test visar oavgjort, kan du hitta den krets där kort ligger. Om det inte finns någon oavgjort, har batteriet en dålig cell. Ett mycket svagt ljus är normalt eftersom en liten mängd ström som behövs för att hålla kretsarna vid liv. Detta är inte tillräckligt för att tömma batteriet. Om ljuset är ljus, dra en säkring i taget i båda säkringsdosorna tills lampan slocknar för att hitta den krets som innehåller den korta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60361.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.