Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar trumbromsar på en Chevy Tahoe

De trumbromsar på Chevy Tahoe är anslutna till parkeringsbromsen. Om bromsarna blir svag, måste du byta ut bromsbackarna på trumman. Koppla skorna från trumbromsar är en komplicerad process, eftersom det finns justerare och fjädrar du måste koppla för att nå dem. Du måste alltid byta bromsar i par, aldrig byta bromsar på ett hjul i taget. Saker du behöver
rörtång
Jack står
metallskärverktyg
Skruvmejslar
Brake Cleaner Review Drain Tänger pan
Högtemperaturfett
Trumbroms skor
Visa fler instruktioner
1

Lösen muttrarna på Tahoe bakhjulen utan att ta bort dem ännu. Öka sedan Tahoe bakre änden på pallbockar. Blockera framhjulen och avlägsna såväl för bakhjulen. Lossa parkeringsbromsen.
2

bort bromstrumman, skära av de pressade metall brickor med en stark skärande tool.If trumman inte kan lossna eftersom trumman skorna har slitit i trumman, tillbaka skorna genom att ta bort åtkomst kontakten från fästplattan. Tryck spaken från skaderegleraren stjärnan hjulet med en liten skruvmejsel och vrid malteserhjulet med en annan skruvmejsel.
3

Rengör hela enheten med bromssystemet renare, använder en åderlåtning pan för att fånga återstoden. Aldrig blåsa bort bromsdamm med tryckluft.
4

Lossa fjädern från justeraren nivån inifrån trumman med pek tång. Därefter drag ut tillbakadragningsfjäder från hålet i varje trumma sko.
5

Ta bort den bakre skon och justerdonsarmen. Avlägsna aggregatet justerskruven. Dra bort tillbakadragningsfjäder och ta den ledande sko. Koppla den bakre skon från spaken.
6

Rengör fästplattan och Smörj sina områden sko kontakt med högtemperaturfett. Rengör enheten justerskruven och smörja gängorna och muffände.
7

inspektera tillståndet för själva trumman. Om det finns några sprickor, märken poäng, djupa repor eller missfärgade områden som inte kan tas bort med en Emory duk, har trumman återuppstått på en bil verkstad.
8

Fäst den nya bakre skon till spaken, placera den på fästplattan och installera tillbakadragningsfjäder slut in i sitt hål. Ominstallera justerskruven montering, se till att det ingriper med den ledande sko. Smörj och installera justeraren nivån på den bakre skon.
9

Placera den bakre skon på fästplattan och se det ordentligt ingrepp med justerskruven församling, och för in tillbakadragningsfjäder i hålet inom den bakre skon. Placera ställdonet våren inom sitt hål i ledande sko, sträcka på våren och anslut den till skaderegleraren nivå.
10

Installera trumman tillbaka på Tahoe. Vrid justerskruven stjärnan hjulet tills trumman glider över skorna utan att gnugga dem. Återanslut hjulen när bromsarna byts på båda sidorna och sänk bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57162.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.