Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett bränslefilter i en '96 Dakota

I mellan gastank och motor på en 1996 Dodge Dakota, ansluten till bränsleledningar, är bränslefiltret. Bränslefiltret förhindrar skräp och föroreningar från att gå längre ned på bränsleledningen och går in i motorn. Detta filter är avgörande för korrekt drift av motorn, och bör hållas i gott skick hela tiden. När filtret blir igensatt, kommer motorn att bli svalt av bränsle tills den eventuellt inte kommer att fungera längre. Byte av filtret och installera en ny är det bästa sättet att åtgärda problemet. Saker du behöver
Bränsle tryckavlastning gaugeJackJack stands3/8-inch Ratchet och uttag setPliersDrain panReplacement bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Öppna gasen luckan och ta bort tanklocket med handen. Öppna huven och lokalisera schraderventilen placerad på bränsleledningen. Anslut bränsletrycksmätaren till schraderventilen. Tryck på knappen tryckavlastning på mätaren för att frigöra bränsletrycket i systemet. Ta mätaren.
2

Lyft upp förarsidan av bilen med domkraften och placera den på pallbockar. Leta bränslefiltret på förarsidan ramskena. Placera tråget under. Addera 3

skruva isär filtret från ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag, ta sedan bort slangklämmorna på filtret med hjälp av tång. Ta bort rader från filtret, sedan kasta filtret.
4

Installera det nya filtret på bränsleledningarna med hjälp av tång, och se till att pilen eller stämplas på filtret pekar mot motorn. Sänk bil utanför läktaren med domkraft och installera tanklocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60571.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.