Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur berätta om jag behöver nya bromsok

Skjutmått är mycket viktiga komponenter i skivan bromssystem. Pistons expandera från hydrauliskt tryck på efterfrågan när bromspedalen i fordonet används. Kolvarna pressa bromsbeläggen, som sedan kommer i kontakt med ytan av rotorn och sänka fordonets hastighet. När en tjocklek blir defekt, kommer det att finnas några uppenbara kontrollampa biverkningar. Identifiera symptomen hjälper dig att hitta den dåliga komponenten och sedan ersätta den. Saker du behöver
Jack
stödbenet (s) katalog hjulblocket
rörtång
Ratchet och Hylsnyckelsats
Tvingfäste
bromsok kolv reset Tool Review Caliper krok eller tråd hängare
Liten brytjärnet
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. En läckande kolv, bleeder eller broms slang tömmer reserven vätska från huvudcylindern så småningom. Om det behövs, topp huvudcylindern med rent bromsvätska.
2

Provkör bilen att börja diagnostisera bromsok. Välj en parkeringsplats eller låg trafik väg om möjligt. Innan du tar bort, se till att du har en pedal fast broms. Om bromspedalen bleknar i golvet med en dålig broms respons, inte provköra fordonet.
3

Ta bilen upp till 30 mph och sedan bromsa ordentligt. Ta reda på om bilen drar åt höger eller vänster när du bromsar. Detta skulle vara en bra indikation på att ett bromsok kolv sticker och bara den ena sidan av bromsarna fungerar som de ska.
4

Kör bilen i 10 till 15 minuter bromsar ofta. Ta bilen tillbaka till det område där du planerar att demontera den för vidare diagnos. Innan du börjar placera dig bara handen nära varje hjul som sysselsätter bromsok. Rör inte hjulet eftersom en fast kolv kommer att värma bromsarna och närliggande komponenter upp kraftigt och du kan bränna din hand. Brinnande bromsar kommer att avge både intensiv värme och en stickande brännande lukt. Om ett hjul är verkligen extremt varmt, låt den svalna innan du fortsätter.
5

Lyft axel på fordonet som innehåller den misstänkte bromsok. Använd domkraften för att lyfta den och se till att placera den säkert på pallbockar.
6

bort hjulet med en rörtång för att ta bort hjulmuttrarna.
7

Ta bort de två bromsok styrbultar med en spärr och en lämplig hylsa.
8

Bänd bromsok bort av rotorn med ett litet spett. Vissa bromsok kommer innehålla kuddar fästa bromsoket medan andra kommer att lämna dynorna kvar i bromsoket ankaret.
9

Inspektera bromsoket för några synliga tecken på läcker. Läckande bromsvätska kommer att vara mycket tydlig. Kontrollera noggrant kolvarean, luftningsskruven och broms slanganslutning. Också inspektera gummi skyddshylsan omger kolvarna. Revor i bagageutrymmet kommer inte nödvändigtvis betyda bromsok är defekt, men det kommer att äventyra kolvarna så småningom. Medan du ändå håller på, inspektera broms slang för några synliga tecken på sprickbildning eller revor i gummit.
10

Häng bromsoket till suspensionen med hjälp av ett skjutmått krok eller en tråd hängare. Komprimera kolven med en C-klämma eller ett bromsok kolv återställning verktyg. Vissa bakre skiva-bromsoken kräver återställning verktyg för att skruva kolven i hålet medan de flesta alla främre bromsok kräver komprimera kolven in i hålet med en C-klämma. Komprimera det långsamt. Om kolven inte bottnar i hålet eller motstår komprimering, är kolven dålig och bromsok behöver byggas om eller bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57542.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.