Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man lägger i en Throw Out Bearing

En kasta ut lagret, eller kopplingsurtrampningslager, är en grundläggande punkt som gör en manuell växellåda funktion. När kopplingen trampas ner, skjuter kastet ut anligger mot kopplingens tryckplatta och stoppar flödet av ström till transmissionen. Så kasta ut lagren slits ut, kommer de att börja orsakar buller och vibrationer. Om de inte är snart bytas ut, kan de leda till mer kostsamma skador till resten av drivlinan. Saker du behöver
Ordet jack
växellådslyft med spännband
Jack står
hylsa och spärrskaft uppsättning
skiftnyckel set
monteringsjärn
Jaw avdragare
4 -av-4-tums träbit
Motor avfettningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på plan mark och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av tändningen och koppla bort de positiva och negativa kablarna från bilbatteriet.
2

Jack ett hörn av bilen upp till en höjd av 18 inches använda domkraft. Vila bilens ram på en pallbock. Upprepa på de andra tre hörnen tills hela bilen är 18 inches från marken och vilar säkert på pallbockar.
3

Markera ändarna på drivaxeln för återmonteringen. Lossa bultarna, ta bort den drivaxel och ställ den åt sidan.
4

Ställ träbit på sadeln av domkraft. Skjut domkraft under bilen, och höjer sadeln fram till block av trä är bara röra pannan motorolja.
5

Placera växellådsdomkraft under överföringen, med sadeln röra överföringen. Fäst spännband runt transmissionen och sedan skruva bort bultarna som håller transmissionen på motorn.
6

Roll överföringen tillbaka och bort från motorn. När det är klart, sänk den. Se till att överföringen inte landa eller vila på dess ingående axel. Den ingående axeln kan lätt bli böjda eller skadade.
7

Unbolt och ta bort tryckplattan med en spärr och uttag. Kopplingslamellen bör också lossnar när tryckplattan avlägsnas.
8

Avlägsna kasta ut gaffeln ur transmissionen genom att släppa sina fästklamrarna. Den kastar ut lagret ska glida av kasta ut gaffeln, men en käke avdragare kan krävas för att ta bort det.
9

Tryck den nya lagret på kasta ut gaffeln. Sätt ihop drivlinan genom att kasta om ordningen för demontering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62169.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.