Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Sump på en 1992 Lumina

Den oljetråg i din Chevy Lumina gör dubbel plikt som en skyddande motorhuven och en uppsamlingsplats för motorolja. Skadade avtappningspluggen trådar eller påverkan skador från skräp från vägen kan orsaka oljeläckage eller andra skador som kommer att kräva ersättning av oljetråget. Detta är en svår reparation, och det kräver användning av en speciell fixtur för att stödja motorn medan pannan avlägsnas och ersätts. Detta arbete innebär en viss grad av förtrogenhet med motor reparation, rådgöra med en mekaniker om du tycker att arbetet är bortom din förmåga. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
Motor stag
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Wrench set
Skruvmejselsats
Large bända bar
Packning skrapa
Ny packning
Packning cement
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

minuskabeln från batteriet (belägen under vindrutan bricka reservoar), med användning av en 8 mm skiftnyckel. Höj och stödja framför Lumina använda stoppklossar, står en domkraft och jack. Ta bort vänster framhjul. Skjut en åderlåtning pan under oljetråget och ta bort avtappningspluggen för att tappa ur oljan från vevhuset.
2

Ta bort huven på bilen, och fästa stag motorfästet till Eye-krokarna på motorn. Dra åt justermuttrarna tills motorns vikt stöds av stag.
3

Ta bort 10mm bultarna som fäster locket transmission inspektionen till transmissionen. Ta bort de 15mm överföring bultarna som fäster fästena transmissionsstöd till motorn och transmissionen. Skjut överföring konsoler och inspektionslucka ut från under bilen. Ta bort de 15mm starter bultar och låta startmotorn hänga ur vägen.
4

bort de 15mm bultarna som fäster den undre mount front motor till den U-formade motor fäste, sedan bort 15mm bultar som fäster fästet till motorn. Bänd motorfästet och fästet av den främre delramen, med användning av en stor pry bar. Ta bort de två 13mm muttrarna som fäster oljetråget till den främre transmissionskåpan.
5

avlägsna kvarvarande 10mm bultar som fäster pannan till motorn, sedan sänka pannan till marken. Skjut pannan från under bilen. Rengör pannan monteringsytan på motorn, med en packning skrapa för att avlägsna alla spår av den gamla packningen.
6

Limma nya packningen till den nya pannan och lyft den på plats på motorblocket. Använd fyra små dubbar (två framför motorn och två på baksidan av motorn) för att rikta in pannan och packningen. Montera 10mm bultar och 13mm muttrar för att hålla pannan upp. Dra pannan bultar och muttrar till 37 Nm med en momentnyckel för att undvika över-dra åt packningen och orsakar läckage.
7

tillbaka den främre motorfästet och fästet, överföring inspektionsluckan och starter. Montera avtappningspluggen i den nya pannan. Sänk bilen från domkraften genom att höja den från läktaren, avlägsna läktaren, och långsamt sänka bilen till marken. Lägg fyra liter färska 5W30 motorolja till motorn. Starta motorn och kontrollera tätheten. Avlägsna stag motorfästet. Sätt tillbaka huven och provköra bilen. Kontrollera efter läckor igen efter provkörningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60550.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.