Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

När ska jag vända broms rotorer ?

Skivbroms - utrustade bilar har broms rotorer , eller skivor . Vissa fordon är utrustade med skivbromsar fram och bak trumbromsar , och andra har fyra hjul skivbromsar . Några enkla metoder kan användas för att kontrollera om rotorerna måste bytas ut . Inledande kontroller

Fattar beslut om att stänga eller byta rotorer är inte alltid lätt , men om du trycker ner bromspedalen får dig att känna en rytmisk pulsering i bromspedalen , är det troligt att bromsen rotorer är skev och behöver vändas eller bytas ut . Rotorer kan också kräva att vrida om fordonet har gått oanvänd under en längre tid .
Mät Rotor

Det enda sättet att veta säkert om rotorerna kan vändas , eller om de ska bytas ut, är genom att använda en mikrometer för att mäta tjockleken av rotorn. Med däcket avlägsnas och fordonet säkert stöd av jackstands , ta bort bromsoket och mäta tjockleken av rotorn i det område där bromsoket anbringas . Kontrollera tillverkarens specifikationer för minsta rotorn tjocklek , och inte vrida rotorn om detta skulle göra rotorn tunnare än den fabriksinställda angivna minsta . I så fall , byt rotorn istället . Titta även på rotorn noga eftersom många rotorer har specifikationen kastas i rotornavet . Vissa biltillverkare föreslår ersätter rotorer varje gång bromsbeläggen byts ut och rekommenderar inte någonsin vrida rotorerna .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57527.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.