Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den vänstra drivknut från en 1998 Caravan 3.8

En 1998 Dodge Caravan med 3.8L motorn använder ett par halfshafts att vända framhjulen via växellådan. Dessa halfshafts har drivknutar på dem, vilket tillåter halfshafts att vända samtidigt rör sig upp och ner med fjädring. CV lederna innehåller fett och lager, behöver regelbundet underhåll, och kan behöva repareras om boot raster. Den vänstra axeln är särskilt svårt att ta bort, men detta kan göras på ungefär en timme. Saker du behöver
Spetstång
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Mekaniker tråd
skiftnyckel uppsättning
24-tums
brytjärnet Sidavbitare
låsringen tång
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp den främre änden av vagnen med domkraft. Stöd chassit med hjälp av ett par pallbockar. Ta den vänstra hjulet, med däck järn. Ta bort sprinten i mitten av rotorn med nål-tång, ta sedan bort axelbulten i mitten av rotorn, med 1/2-tums Ratchet och uttag.
2

Skruva loss bromsok från styrspindeln, med 3/8-tums Ratchet och uttag. Häng bromsok från den främre fjäderben med mekaniker tråd. Skjut rotorn från knogen. Unbolt nedre kulleden från lägre länkarm, med hjälp av en fast nyckel och dra styrspindeln från kulleden.
3

Dra styrspindeln från halvaxel med båda händerna. Sedan bända den andra änden av halvaxel från transmissionen, med 24-tums prybar.
4

Skär metallringen håller drivknut boot till halvaxel, med hjälp av Sidavbitare. Ta bort låsringarna på mitten av drivknut med snap-ring tång, dra sedan CV-leden utanför halvaxel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60596.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.