Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

G6 Brake Issues

Den Pontiac G6 är en snygg bil som kan köpas som en sedan, en coupé eller en cabriolet. Gjord 2005 till 2009, ger sin eleganta exteriör det en sportig, men ändå sofistikerad look. Trots sin relativa popularitet, är G6 inte längre i produktion, eftersom Pontiac varumärke fasas ut helt. Dock bör de med äldre versioner av denna bil vara medvetna om de kända broms frågor G6 har kommit under eld för. Bromsljus
Felaktiga bromsljus skickar motstridiga signaler till följande förare om hållplatser.

I februari 2009 återkallade General Motors (GM) 8012 G6 fordon på grund av felaktiga ledningar i bromsljusen. Ledningarna kontakten skulle kunna uppleva korrosion, vilket gör att bromsljusen fungerar felaktigt. Denna korrosion skulle göra bromsljusen tänds när bromsen inte har tillämpats, eller inte tändas när bromsarna var deprimerade. De korrosion orsakade också problem med växling och farthållare.
Bromsrotor
Warped broms rotorer kan göra ansöker bromsar svårare.

Ett vanligt klagomål om G6 var bromsrotorn skevhet. Rotorerna skulle varp och antingen måste åter bearbetas eller bytas ut helt och hållet, ofta runt 15.000 mil märke. Flera rapporter uppger att skaka känslan som orsakas av dessa skeva rotorer är märkbar när ansätta bromsen vid högre hastigheter.
Transmission
Detta minns ägde rum i mars 2009.

Medan överföringen inte är tekniskt en broms, hade återkallelsen av 2005 och 2006 G6 att göra med överföringen bromseffekt. Några av de 276.729 fordon återkallas haft en transmissionsväxlingsstyrsektion klipp kabel justering som inte var helt engagerad. Som ett resultat, kan föraren flytta växeln till "park" och ta ur tändningsnyckeln, men bilen skulle faktiskt inte vara i en parkerad tillstånd. Detta kan hindra bilen från att kunna starta, eller ännu värre, få den att rulla när föraren lämnat fordonet, orsaka en krasch.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58532.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.