Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en Pack Tändspole på en Kia Sportage

Vissa modeller av Kia Sportage köra ett fördelarlöst tändsystem, som har separat spole förpackningar monterade på ventilkåpan som styr mängden gnista som går till varje tändstift. Detta säkerställer att motorn alltid går så smidigt som möjligt. Om en spolpaketet går ut, kommer din motor köra mindre en cylinder och därmed köra poorly.To åtgärda problemet, måste den skadade spolpaketet bytas ut. Saker du behöver
obestämd nyckel satt
Flathead skruvmejsel
kryssmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte tändspole pack
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och koppla bort minuspolen från batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Skruva loss insugningsröret från toppen av motorn med en skruvmejsel. Dra bort intaget röret så att den är ur vägen.
2

unbolt gasvajern fäste från motorn med spärr, sedan skruva isär spolen locket från toppen av topplocket, även med hjälp av spärren. Detta kommer att utsätta tändspolarna. Addera 3

unbolt tändspolen facket från topplocket med spärrfunktion. Lyft upp facket och skruva av tändkabeln till spolen du vill byta, och dra bort spolpaketet. Bolt ersättande spolen till facket och installera tändkabeln genom att trycka den på plats.
4

Bolt spolen facket tillbaka till topplocket med spärr, sedan installera spolen lock, intaget röret och gaspedalen till motorn. Sätt tillbaka minuspolen på batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Starta bilen för att se till att det fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60155.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.