Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Wire en Ford Solenoid

En Ford starter solenoid är en av de viktigaste komponenterna till startsystem för de flesta äldre Ford. Det är i huvudsak ett stort relä som ger ström från batteriet till startmotorn när startnyckeln vrids över, start av fordonet. Dessa magnetventiler är oftast det första som går ut när en Ford motor inte vänder upp och är lätta att byta ut. Ledningar dem från grunden är inte svårt heller, men det tar lite tid. Saker du behöver
15-fötter 4-gauge batterikabeln
Terminal pressning Tool Review Batteriterminaler
obestämd nyckel satt
20 fot av 18-gauge wire
Wire fräsar
Wire crimpers
Wire strippor
blå ringen terminaler
Blue Scotchlok kontakter
Spetstång | 12-volts testlampa
Visa fler instruktioner

1

Kör en del av 4-gauge kabel från pluspolen på batteriet till "A" inlägg på sidan av solenoiden. Kör sedan en del av 4-gauge kabel från "A" inlägg på sidan av solenoiden till "BATT" terminalen på startmotorn. Strip 1/2 tum av avskärmning från varje ände av kabeln med kabelskalaren och sedan crimp terminalerna på båda ändarna med hjälp av batteripolen VECKARE. Anslut sedan kablarna till batteriet, startmotor och solenoid med skiftnyckel set.
2

Kör en del av 18-gauge wire från "B" anslutningen på solenoiden till "S "terminalen på startmotorn. Skala bort 1/4 tum av tråd från slutet av tråden med hjälp av kabelskalaren och sedan crimp en blå ring på vardera änden. Anslut sedan kablarna till anslutningarna med hjälp av skiftnyckel set.
3

Kör en del av 18-gauge wire från "S" terminal på toppen av solenoiden till under rattstången på insidan av fordonet. Sond ledningarna under kolumnen med 12-volts testet ljus. Vrid tändningen till läge "på". Om du hittar en tråd som lyser upp testet ljus, slå av tändningen. Om ljuset slås på och av med tändningsnyckeln, så har du hittat en tändkälla. Pressa den blå Scotchlok kontakten på tändkabeln och ledningsanslutningsanordningen till solenoiden med hjälp av nål-tång, sedan crimp en blå ring terminal på den andra änden av kabeln och anslut den till solenoiden med skiftnyckel set.
4

Kör en del av 18-gauge wire från "jag" terminal på starter att "+" terminal på tändspolen. Skala bort 1/4 tum av tråd från slutet av tråden med hjälp av kabelskalaren och sedan crimp en blå ring på vardera änden. Anslut sedan kablarna till anslutningarna med hjälp av skiftnyckel set.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60059.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.