Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Installationen av bromsar på en 1998 Dodge Ram Pickup

Stora lastbilar, såsom 1998 Dodge Ram, kräver täta kontroller av bromsbeläggen, eftersom de är tyngre än personbilar och bära ut bromsbelägg snabbare än bilar. Normalt bör kuddarna kontrolleras vid varje oljebyte intervall, och du kan förutse byta dynorna var 20.000 till 30.000 miles. Bogsering och tungt dragande kan förkorta livslängden för bromsar, vilket leder till mer frekventa reparationer. Dynan ersättning processen är densamma för alla tre storlekar av 1998 Ram - 1500, 2500 och 3500. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Turkiet Baster
Ratchet
Hylsnyckelsats
8-tums C-clamp
Momentnyckel
Bungee strap
Gummiklubba
DOT 3 bromsvätska
Anti-gripa kemiska
Flathead skruvmejsel
Brake Parts Cleaner Review Clean butik trasa
Visa fler instruktioner
1

Öppna Ram huven och leta reda på plastbehållaren bromsvätska på baksidan av motorrummet, på förarsidan. Ta bort locket från behållaren och sifon ut hälften av vätskan, med en kalkon baster.
2

Lossa de främre muttrarna på framhjulen, med ett Ratchet och uttag.

Billiga 3

Höj framsidan av Ram, använder ordet jack, och placera pallbockar under ramen rälsen. Sakta sänka domkraften tills vikten av lastbilen vilar helt på pallbockar. Låt domkraften på plats, men inte bär någon vikt.
4

Avlägsna muttrarna från RAM framhjul och dra hjulen från fordonet.
5

Look den bakersta delen av bromsoket och lokalisera de två bultarna, en övre och en undre. Dessa kallas bromsok stift. Lossa och ta bort bromsok stift, med Ratchet och uttag, märker stiften är gängade i toppen, då är icke-gängade stift i botten 1/3.
6

bort bromsoket genom att dra den upp och bort från bromsenheten, märker elektroderna sitter kvar på bromsoket. Fäst bromsok till en suspension komponent, med hjälp av bungee remmen.
7

Placera skruvmejsel enligt en sida av metallklämman på baksidan av den yttre bromsklossen. Bänd uppåt på klämman, med skruvmejseln, och dra dynan från bromsoket.
8

Placera 8-tums C-klämman över bromsoket så den stationära sidan är i kontakt med baksidan av bromsok och skruvdelen vidrör det inre bromsbelägget. Dra åt C-klämman och observera när dynan ned mot caliperhuset. Fortsätt att dra tills bindan helt kontakt caliperhuset. Lossa och ta bort C-klämman.
9

Placera skruvmejsel under den inre bromsklossen och bänd uppåt, svagt. Ta tag i dynan för hand och dra den från bromsoket. Kallelse metall, finger-liknande, clips fästa dynan inuti hålrummet av bromsok kolv.
10

Placera den nya inre bromsbelägg över håligheten i bromsok kolv, foder upp metallclipsen med kolvkaviteten. Tryck plattan nedåt tills metallklämmorna är helt införd i kolven, och dynan sitter platt mot bromsoket.
11

Placera den yttre dynan mot bromsok, och tryck fast den på bromsok tills clips plats i spåren på bromsoket kropp.
12

Spray bromsok stiften med broms delar renare och torka det rent med butik trasa. Applicera ett generöst skikt av anti-gripa både den icke-gängade stiftet och den gängade delen av bromsok pin. Detta hindrar stiftet från att låsa upp och underlättar framtida borttagning.
13

bort bromsok från bungee bandet och placera den på bromsen. Dra den övre och undre bromsok stift till 22 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
14

Upprepa steg 5 till 13 för kuddarna på den andra sidan av Ram.

15

placera hjulen på fordonet och dra åt dem. Höj lastbilen med hjälp av domkraft, bort pallbockar från under den och sakta sänka Ram till marken.
16

Dra åt muttrarna med 135 foot-pounds av vridmoment, med momentnyckel . samt en sockel
17

Titta på bromshuvudcylindern behållare, under huven, och lokalisera nivåmarkeringarna: "Max" och "Min." Om vätskan inte är mellan "Max" och "MIN", lägg till ny DOT 3 bromsvätska tills den når denna punkt.
18

Skapa line trycket i bromssystemet genom att trycka på och släppa bromspedalen tills den känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59034.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.