Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den bakre Bromstrumma på en Hyundai Elantra

Hyundai Elantra bakre bromsarna är en trumma och sko typ systemet. Skorna tvingas ut mot trummorna med en hydraulisk hjulcylinder när bromspedalen är nedtryckt. Skorna bär vanligtvis långsammare än de främre skivbromsklossar, men ta bort de bakre trummorna regelbundet inspektera tillståndet av trumman och skor är bra förebyggande underhåll. Rengör trummor, skor och hårdvara varje gång du tar bort trummorna för att förlänga livslängden på dina bakre bromsarna. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på bakhjul din Hyundai Elantra med en rörtång. Ta inte bort dem hjultapparna ännu, bara bryta loss dem
2

Placera en domkraft under bakvagnen på bilen och lyfta upp det tills däcken är från marken.. Placera en uppsättning pallbockar under bakfjädringen att stödja bilen, medan du arbetar, sedan bort domkraften.
3

Avlägsna muttrarna från hjulet dubbar och ställa dem i ett säkert ställe. Skjut hjulet och däcket utanför hjulbultar, avslöjar bromstrumman undertill, ställ sedan in hjulet och däcket åt sidan för nu.
4

Kontrollera området bromstrumman där hjulbultar kommit igenom det . På vissa bilar, det är en metall kvarhållande klämman runt hjulbulten som håller trumman på plats under tillverkningsprocessen. Om det fortfarande finns en på din bil, bända bort hjulet stud med en platt skruvmejsel. Oroa dig inte om det bryter, du kan kasta det som det inte längre behövs
5

tag bromstrumman på sidan med händerna och dra den rakt bakåt mot dig.. Det ska glida av, men du kanske måste arbeta den fram och tillbaka lite. Ibland trummor sticka om de har varit på bilen under en längre tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57900.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.