Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre bromsarna på en 2003 Toyota Corolla

Toyota Corolla introducerades i USA 1968 efter två års produktion springa i Japan. Den 2003 Toyota Corolla var utrustad med en 1,8-liters, in-line, 4-cylindrig motor, som var kapabel att producera 130 hästkrafter och 125-pund-fot av vridmoment. Den 2003 Corolla producerades med skivbromsar fram och trumbromsar bak i bilen. Den främre skivbromssystem på 2003 Toyota Corolla består av bromsok, kuddar och rotorer. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Små spett eller stor spårskruvmejsel
Tub av bromsok fett (se till att det står "Säkert för användning på skivbromsar")
skiftnyckel satt
2-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar Sida 2 stoppklossar
Visa fler instruktioner
frambroms Borttagning

1

Lossa muttrarna på Corolla med ett däck järn. Placera stoppklossar bakom båda bakdäcken på Corolla. Lyft den främre änden av Corolla med användning av en två-tons domkraft eller en domkraft med en större kapacitet. Placera pallbockar under det inre sub-rambalkar, vilka är placerade på insidan änden av de nedre länkarmarna. Snurra muttrarna helt utanför bilen, och ta bort framhjulet och församlingar däck från Corolla.
2

bort bromsok montering bultar med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Vrid skruvarna moturs för att ta bort dem från bromsoket. Sätt ett litet spett eller stor spårskruvmejsel mellan bromsok och rotorn, och bänd bromsok halvvägs bort av rotorn.
3

Sätt in spett eller skruvmejsel i hålet i baksidan av bromsok klibbar spetsen mellan rotorn och dynan på insidan av rotorn. Bänd dynan bort av rotorn med brytjärnet tills du har komprimerat bromsok kolven så långt det går. Ta bort bromsok från bilen helt för hand, och låt den vila mot undre länkarm.
4

Installera en klämma bromsslang eller tång på gummislang, mellan oket och ramen av Corolla. Ju närmare du ställer in klämman till bromsok änden av slangen kommer att minska mängden bromsluftning i installationsprocessen. Ta bort den ihåliga skruven som håller bromsledningen till baksidan av bromsok, med användning av en tre-åttondels tum Ratchet och uttag. Ta bromsledningen från baksidan av bromsok, och ta bort bromsok från Corolla helt.
5

bort bromsok monteringsfäste bultar bakifrån bromsrotorn med en tre-åttondelar-tums spärrnyckel och uttag. Vrid skruvarna motsols tills de kan tas bort för hand. Ta bort bromsok fäste helt från Corolla, ta sedan bort bromsskivan för hand från bilen.
Frambroms Installation
6

Smörj hjulnavet monteringsytan från vilken rotorn kom upp från. Använd certifierad fett klassade för användning med skivbromsar. En ljus film är allt som behövs på navet monteringsytan. Installera bromsrotorn på hjulnavet för hand, och dra ett hjul lug nut på ytan av rotorn att hålla den på plats.
7

Installera bromsok fäste på Corolla, och dra åt bultarna med en tre-åttondelar-tums skiftnyckel vridmoment och uttag. Dra åt bultarna mellan 70 och 90 foot-pounds av vridmoment, eller mellan 840 till 1.080 inch-pounds av vridmoment. Installera bromsbeläggen i bromsoket monteringsfäste, och smörj fästplattan eller mellanläggsplattor på kuddar med bromsok fett. Detta kommer att hjälpa till att försäkra att dina bromsar inte piper när du slutför installationen. Se till slammerförhindrande sekvenser på bromsok fästet innan du installerar dynorna.
8

Installera bromsledningen i den bakre delen av nya bromsok, och se till att de två koppar brickorna är i mellan linjen och bromsoket. Sätt banjo bult genom ledningen änden och i bromsoket. Dra åt banjoskruven eller linje bult ner mellan 15 och 25 foot-pounds av vridmoment med ett Ratchet och uttag.
9

Installera den nya bromsoket över dynorna och Bromsokshållare. Sätt bromsok bultarna genom oket och i bromsoket fästet. Dra åt bromsok bultar mellan 25 och 30 foot-pounds (300-360 inch-pounds) av vridmoment, med en tre-åttondelar-tums skiftnyckel vridmoment och uttag.
10

Upprepa steg 2 till 5 av avlägsnandet, och hela installationen att slutföra den andra sidan av Corolla. Låt hjulen bort från fordonet.
Frambroms Blödning
11

Låt en medhjälpare sitter i förarsätet i Corolla. Öppna huven och ta bort bromsen locket vätskebehållare. Fyll bromsvätskebehållaren med DOT 4 bromsvätska, sedan tillbaka locket.
12

Knäböj bredvid en av Corolla främre bromsok. Be din assistent för att försöka pumpa bromsarna. Om hon pumpar bromsarna flera gånger och får ingen trampa mottryck, instruera henne att ta bort foten från bromsen helt. Öppna luftningsskruven ett helt varv på baksidan av bromsok med hjälp av en skiftnyckel. Be din assistent att trycka på bromspedalen långsamt till golvet i bilen och håller den.
13

Dra åt bromsen bleeder stängd. Be din assistent att pumpa bromspedalen och håll pedalen när mottryck byggs upp. Använda verbala signaler som "Up" för pedal som pumpas upp och "Down" för att pedalen är i golvet, är ett bra verktyg att använda när du blöder bromsarna. Öppna luftningsskruven ett helt varv när din assistent säger "Up". Stäng luftningsskruven när din assistent säger "Down". Upprepa detta steg fyra till fem gånger på en sida av Corolla, eller tills du stoppar höra ett väsande ljud eller ser luftfickor komma ut ur bromsledningen på den speciella sidan av fordonet du arbetar på.
14

Upprepa steg 1 till 3 i denna process att blöda bromsarna på den andra sidan av Corolla. Glöm inte att lägga på bromsvätska i behållaren med några gånger du har bromsarna pumpas upp. Syftet med hela denna process är att avlägsna luftfickor från bromsledningar och ersätta dem med bromsvätska.
15

Montera hjulen på Corolla endast efter att du har sett till att båda sidors bromsok har varit blödde grundligt. Dra åt hjulmuttrar lug på Corolla mellan 85 och 100 foot-pounds av vridmoment med hjälp av en certifierad momentnyckel. Höj Corolla bort av domkraften och ta bort domkraften. Sänk Corolla, och dubbelkolla din hjulmomentet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58892.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.