Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ställa Initial Timing på en Chevy

En Chevrolet har tre timing inställningar. Ställa den initiala eller bas timing kräver att alla andra tidsanpassningsförskottet system inaktiveras. Dessa inkluderar det vakuum, eller motorbelastning förväg, liksom den centrifugal förväg. Basen Tidpunkten är den initiala utgångspunkten som förblir konstant. De övriga tidsanpassningsförskottet funktioner varierar beroende på hur bilen körs. Saker du behöver
Timing Wrench ljus
ställa
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på Chevrolet och koppla bort vakuumet linje som går till distributören . Anslut linje med en golf tee eller något liknande. Använd en skiftnyckel för att lossa distributören monteringsbulten så distributören kan flyttas för hand. Detta kommer att stänga av motorn "belastningen" timingen.
2

Installera ett stroboskop genom att klippa de röda och svarta strömanslutningar till bilens batteriernas positiva och negativa inlägg. Anslut sedan induktiv pick-up leda till "nummer 1" tändkabeln. Se servicemanualen för att identifiera rätt tråd, men som regel är det den högra främre tråd på V-6 och V-8 motorer, och den första tråden i rad på rak-6-motorer.

Billiga 3

Leta examensfordringarna märkena på harmoniska balansaxel, som ligger bakom den främre motorn remskiva som är kopplad till vevaxeln. Också, lokalisera "V" pekare som används för att referera till rätt grader ritsat i balansblock. De flesta Chevrolet V-8 motorer har en bas timing med 5 till 8 grader. Hänvisa till en service manual för specifikationer bas timing för just ditt fordon.
4

Starta motorn och lysa tidpunkten ljus vid examenskraven märken på harmoniska balansblock. Ljuset kommer att pulsera i synk med "nummer 1" tändstiftet avfyras den första cylindern och belysa graden märken på balansblock. Öka inte motorns varvtal. Detta håller centrifugal förväg konstant. Vrid fördelaren tills bränning händelse inträffar just med specifikationerna. Som distributör vrids, kommer graderna tycks röra sig framåt eller bakåt i förhållande till pekaren. Dra åt skruven när basen timingen är inställd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61923.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.