Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är O-ringar används för?

En O-ring är en ring-formade objekt, vanligen av metall, som fungerar som en förslutning mellan två mekaniska delar. O-ringar kan överföra vätskor eller gaser, samt förhindra läckage i maskiner som används inom industrin, från konstruktion till borrning. Hur O-ringar Arbete

Eftersom O-ringar är oftast elastiska, de är komprimerbar och motstå brott under tryck och rörelse. O-ringar passar i ett spår mellan två ytor och deformeras när ytorna bringas samman och bildar en tät förslutning. Ringarna kan deformeras och reformera flera gånger.
Gastätningar

O-ringar skyddar mot läckage i pumpar, compressers, gas återinfiltration utrustning och andra högt tryck miljöer gas , såsom borrning och byggande. O-ringar förhindrar smörjmedel eller frätande ämnen från att komma in i gasflödet och orsakar skador. De kan också förhindra att gaser läcker, samt förhindra skador på utrustningen som orsakas av plötsliga förändringar i tryck.
Kemiska tätningar

Kemikalier såsom smörjmedel , lösningsmedel, och hydraulvätskor har vardera karakteristiska egenskaper som kräver olika kemisk beständighet i tätningar. Olika material används för att göra O-ringar resistenta i olika miljöer.
High Temperature Tätningar

Värme kan degradera många material. O-ringar som är resistenta mot värme-åldring används för tätningar i moderna motorer eller miljöer med höga temperaturer.
Många tillämpningar

eftersom de har så breda applikationer , O-ringar finns i olika material, tjocklekar och storlekar beroende på deras avsedda funktioner. De används i rörliga och statiska fogar i delar inklusive kolvar, flänsar, stänger, och ändstycken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60072.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.