Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så här byter du bromsljuskontakten i en 1996 Corolla

Om dina bromsljus inte fungerar eller om de blinkar oregelbundet, kontrollera säkringarna, lökarna och ledningar till bromsljuset klustret. Om det inte finns några uppenbara problem med dessa element, kan problemet vara bromsljuskontakten. På en 1996 Toyota Corolla är bromsljuskontakten placerad på bromspedalen armen inne i kabinen, vilket gör det lite svårt att komma åt. Ersättandet av brytaren enkel, dock. Saker du behöver
skiftnycklar
stjärnskruvmejsel
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Säkerställ att fordonet har handbromsen åtdragen. Skjut förarstolen så långt tillbaka som det går.
2

Med ficklampan, ta fästet som har bromsen propp som sitter i den.
P Detta är den del som skjuter bromsljuskontakten och ser bromsljusen tänds när pedalen trycks. Eftersom det är en gummipropp, kan gummit försämras och måste kontrolleras och bytas vid behov. Om proppen slitage outs, kommer bromsljusen fungerar inte eller kommer att stanna på hela tiden.
3

Fixa proppen bromspedalen. Skaffa en ny propp bromspedal från en Toyota-återförsäljare om det finns. Som ett alternativ, fyll fästet med epoxiharts för att bygga upp proppen till sin ursprungliga storlek. Ta bort den nedre frontpanel med en stjärnskruvmejsel för att få tillträde.
4

Lokalisera ett elektriskt kontaktdon eller sele på baksidan av bromsljuskontakten. Avlägsna kabelnät eller kontakt genom att klämma de två sidorna mot varandra och skjuta bort det. Använd en skiftnyckel för att lossa och ta bort den lilla muttern som håller strömbrytaren på konsolen. Ta bort bromsljuskontakten.
5

Montera den nya växeln i hålet i konsolen. Dra åt muttern på baksidan av omkopplaren tillräckligt för att förhindra den från att röra sig. Skjut omkopplaren till läge så bromspedalen armen nästan vidrör den. Tryck på bromspedalen för att säkerställa att brytaren får kontakt efter att flytta pedalen endast 1 till 2 mm. Släpp pedalen och kontrollera att gapet är fortfarande 1 till 2 mm. Dra åt muttern med en skiftnyckel när du är nöjd korrekt gap som uppnåtts.
6

Montera kabelhärvan kontakten på baksidan av switchen. Håll ledningarna borta från pedalarmen. Montera den nedre frontpanel för att slutföra jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58233.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.