Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar en Bosch generator på en BMW R90S

En BMW R90S är en motorcykel som produceras mellan 1973 och 1976 som ansågs vara ett Superbike i sin tid. Den har en toppfart på 124 km /h, och det gör 0 till 60 mindre än 4,8 sekunder. Den är försedd med en Bosch 12-volt, 280 watt generator, och den producerar upp till 25 ampere. Om du behöver testa produktionen av din Bosch generator, använd en multimeter. Saker du behöver
Multimeter
Penna och papper
Calculator
Visa fler instruktioner News: Test Voltage
1

Välj spänning på din multimeter. Gå batteriet till din BMW R90S och starta motorn.
2

Placera metall stift i änden av den röda kabeln sträcker sig från multimeter på batteriets pluspol. Terminalen är märkt "Pos." Addera 3

Placera metall stift i änden av den svarta kabeln sträcker sig från multimeter till den negativa batteripolen. Terminalen är märkt "Neg."
4

Läs multimeter skärmen och skriva ner det. Du måste komma ihåg spänningen så att du kan beräkna wattal din Bosch generator senare. Om det står mellan 12 och 14 volt, är generatorn fungerar korrekt. Om det är under 12 volt, är det bäst att få den kontrollerad av en professionell, eftersom den kan behöva underhåll eller spänningsregulatorn kanske inte fungerar korrekt.
Test Amps
5

Lämna dina BMW R90S igång. Slå på så många elektriska komponenter som du kan, såsom strålkastare och dimljus. Välj ampere på din multimeter så att du kan testa hur många ampere din Bosch generator producerar.
6

Placera klorna på slutet av kablarna från multimetern på batteripolerna som tidigare.

7

Läs displayen och skriv ner de ampere. Den bör läsas mellan 20 och 25 ampere, om det fungerar korrekt. Om ampere är under 20, kontrollera att du har aktiverat all elektrisk utrustning på din BMW R90S. Om du har, sedan få Bosch generator checkat ut av en professionell. Stäng av motorn. Addera Beräkna Effekt
8

Få papper du skrev spänning och ampere på. Få en miniräknare så att du kan räkna ut watt från Bosch generator.
9

Multiplicera spänning som förstärkare. Till exempel, om spänningen läsning är 12 volt och ampere är 22, är total effekt 264.
10

Kontrollera att din beräkning är i mellan 220 280 W. Om det är är ditt Bosch generator producera tillräckligt med ström och den elektriska utrustningen du påslagen förbrukar mellan 220-280 watt i timmen. Om svaret är mindre än 220, är ​​det klokt att få din Bosch generator och elektrisk utrustning kontrolleras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61187.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.