Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man fixar Seal i Transmission

Automatiska växellådor har två viktiga sälar, en i ryggen för att täta drivaxeln oket och en i fronten som tätar momentomvandlaren. Manuella växellådor använder också en drivaxel tätning. Även den drivaxel tätningen är desto lättare av de två tätningar att ersätta, krävs att det förfarande du ta bort drivaxeln. Den främre tätningen, som ligger bakom momentomvandlaren, kräver att du tar bort överföringen - en mer komplicerad process. Byt alltid främre tätningen vid byte av växellåda. Saker du behöver
hjulblock
Ordet jack
Jack står
Wrench set
Skruvmejselsats
Silvertejp
dräneringskärlet
Hammer
Rag
Små träkloss
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Spot två hjul block, en på framsidan av varje framdäcket, med fordonet parkerat på en solid jämn yta. Applicera inte i nödbromsen.
2

Placera en domkraft under den bakre differential, och lyft den bakre delen av fordonet från marken. Sätt i två pallbockar, en under varje axel röret så nära hjulet som möjligt.
3

Vrid nyckeln bara långt nog att låsa tändningen, och placera växelspaken i neutralläge. Dra INTE runt motorn.
4

Använd en skiftnyckel för att lossa och ta bort U-bultar eller universella klipp som håller den bakre delen av drivaxeln till differentialen. Använd en stor skruvmejsel för att bända drivaxeln framåt och befria den. Wrap tejp runt den universella lock för att hindra dem från att falla av drivaxeln.
5

Place Adrain pan under svansen av överföringen, och skjut försiktigt drivaxeln ur svansen av transmissionen.

6

Tryck en liten tunn-bladet rakt skruvmejsel i den platta tenn locket på bakre tätningen med en hammare, och bänd ut den ur transmissionen svansen. Torka av transmissionens svans ren från olja med en trasa.
7

Placera den nya tätningen, med den plana tenn yta vänd mot fordonets bakre del, in i växellådan svans axeln. Placera en liten träbit platt över tätningen och knacka på trä block med din hammare för att starta tätningen i transmissionen svans axeln. Kontrollera så att tätningen passar rakt in i växellådan. Återigen, placera den platta sidan av träkloss mot tätningen och fortsätt knacka blocket tills sätena överföring sluter tätt mot överföring svans axeln.
8

Skjut drivaxeln näsan tillbaka in i transmissionen tätningen. Var försiktig så att du inte skadar den nya tätningen när du skjuter drivaxeln igen
9

Byt U-bultar eller universella klipp som fäster den bakre delen av drivaxeln till den bakre differentialen och dra åt dem.

10

Använd domkraften för att höja den bakre delen av fordonet från pallbockar, ta bort domkraften och placera fordonet tillbaka på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61327.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.