Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man fixar en bakre huvudpackning

Den bakre huvudpackning i en bilmotor ligger direkt bakom den bakersta huvudlager tidning crankshaft.Its jobb är att hålla oljan som sloshes runt i vevhuset och oljetråget från att fly ut baksidan av motorn. Symtom på misslyckande är vanligtvis en våt yta på baksidan av oljetråget, en oljig våt fläck på din uppfart eller en helt olja täckt överföring, beroende på hur allvarlig läckan. Du kan pröva att tillfälligt "fixa" problemet genom att lägga tunga 50 vikt olja eller förtjockningsmedel, genom att tillsätta kemikalier som mjukar gummi och andra system, men så småningom kommer du att behöva ta bort och ersätta it.If du planerar att ersätta denna tätning, Förbered dig för en mycket fet rörigt jobb. Att ha en återförsäljare byta denna del kommer att kosta uppåt på $ 500, det är mycket tidskrävande och de betalt per timme. Misströsta inte dock, kan du göra det själv. I de flesta fall kommer du inte ens att ta bort motorn. Denna artikel kommer att visa dig de steg du måste följa för en typisk bakre huvudpackning ersättare. Din totala kostnad i delar och tillbehör ska vara ungefär $ 50 eller mindre. Saker du behöver
Jack eller hissa
Jack står
Brass punch
Stiff skarpa spackel
Handverktyg
luft Ratchet
Oljetråg
Kylvätska dräneringskärlet
Bakre Packningssats
oljetrågspackning
Blå RTV silikon sealer
Rags och kattsand för sanering
Visa fler instruktioner
1

Pressure tvätta, med tvålvatten, under motorn och transmissionen. Natten före den ödesdigra dagen, tappa ur oljan ur vevhuset. Också tömma kylaren. Ja du kan låta dem droppa hela natten. Detta kommer att göra för en renare jobb på morgonen.
2

bort något som kommer att hindra motorn från att lyftas några inches. Lossa motorfästen. Ta distributören det den ligger på baksidan av motorn, eller åtminstone locket och rotorn. Detta kommer att hålla dem från att slå av brandväggen och bryter av. Koppla även kylarslangar, fläkt och fläktkåpa, håller dem från mejsling kylaren. Skruva loss motorn från växellådan om det behövs.
3

Nu jack eller hissa motorn dess fästen tillräckligt hög för att tillåta avlägsnande av oljetråget. Använd pallbockar att säkert stänga av motorn. Avlägsna bultarna oljetråget. Använd en vass, stelt kitt kniv för att bända oljetråget av motorn. Fortsätt att jack motorn tills du har möjlighet att ta bort oljetråget. Du kanske måste ta bort startmotorn och avgasrör för att få tillgång till alla de bultar oljetråget.
4

När du har oljetråget, ta bort de bakre viktigaste bultar lagerhuset. Bänd bort lagerhuset med skarpa, stelt kitt kniv. Var noga med att inte repa vevaxeln!
5 p Det finns tre typer av bakre viktigaste sigill. Den i ett stycke metallöverdragen gummi finns på nyare framhjulsdrivna bilar. Den tvådelade repet typ och den tvådelade neoprenkant typen hittas på de flesta av de bakre bilarna hjulsdrivna, vi kommer att ta itu med dessa två delar tätningar. Titta på den gamla oljan sigill, om det är neopren, bör läppen vara vänd mot framsidan av motorn. Om det inte är, skulle det vara en god anledning till att det läcker. Repet tätning kommer bara visas mosas i sitt spår. För att ta bort den övre delen av tätningen behöver du en liten mässing punsch
6

. Tryck på ena änden av tätningen med stansen i riktning vevaxeln normalt roterar. När du trycker, be någon dra runt motorn för hand. Detta kommer att göra det lättare att ta bort. Vissa sälar har en tråd inbäddad i mitten av tätningen. Försök att knacka på tråden om du kan. Då tätningen dyker upp vid den andra änden ta tag i det med nåltång. Använd en isolerad 8 gauge tråd för att trycka tätningen medan du drar det med tång. Tråden isoleringen förhindrar vevaxeln från repor.
7

att installera den övre tätningen tillbaka över vevaxeln, tvål-upp sidan som går i blocket och oljan den sida som glider på vevaxeln. Se till att du inte blöt rep tätning i olja, skador på grafiten i tätningen kommer att ske om den är indränkt i olja. Placera tätningen på vevaxeln och skjut in den i hålet medan du roterar vevaxeln i samma riktning. Se till att läppen är vänd mot framsidan av motorn. Se till att du trycker på tätningen med en roterande rörelse för att inte skada den. Om din bil är äldre och använder repet sigill, behöver du en "kinesisk finger" typ avdragare. Trä denna avdragare över vevaxeln och sätt repet sigill i det. Dra tills tätningen är på plats. Trim rep renspolningssystem med motorblocket.
8

Tryck neopren och rep sigill på main keps med en mycket stor sockel. Kontrollera att neopren tätningsläppen vänd mot framsidan av motorn.
9

Använd en klick RTV sealer på ändarna av tätningen innan du byter den huvudsakliga cap. Dra åt bultarna till 40 ft lbs., Sedan till omkring 80 ft lbs., Och slutligen till 100 kg ft., Eller vad specifikationerna är för din bils motor.
10

Clean upp oljetråget och montera ny packning. Byt oljetråget och vridmoment specifikationerna. Jack motorn tillbaka. Byt ut alla övriga delar i omvänd ordning mot demonteringen.
11

Fyll motorn med olja, Fyll motorn med kylvätska. Starta upp henne och kolla efter läckor. Efter en vecka eller så, om du fortfarande har några läckor, kommer du att ta stor tröst i att veta att du sparat en stor summa pengar, och i ett väl utfört arbete.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59873.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.