Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att reparera min 1999 Toyota Corolla s Läckande bromsledningen

Inspektion av bromsledningar och slangar på Toyota Corolla bör vara en del av din vanliga underhåll rutin. Läckande ledningar och slangar kommer att resultera i förlust av bromsvätska och bromsarna kommer inte att fungera korrekt. Du måste kontrollera att kopplingarna är täta jämna, att det inte finns några hål eller veck på slangarna och linjer som kommer att begränsa flödet av bromsvätska till hjulcylindrarna. Om du hittar någon skada alls, måste du ersätta linjen direkt. Saker du behöver
Wrench set
dräneringskärlet
Automobile jack
Stoppklossar
rörtång
stödbenet
Visa fler instruktioner
1

Placera en uppsättning stoppklossar bakom bakhjulen om läckan är på framsidan eller framför framhjulen om läckan är i baksätet. Lyft Corolla på den sida som du behöver för att arbeta med hjälp av bil-uttaget. Placera en pallbock under fordonet och höja den till ramen. Lossa muttrarna använder rörtång och ta ratten från Corolla.
2

Kontrollera bromsen linje i fråga. Om det läcker runt beslaget, försök att dra åt kopplingen med en skiftnyckel. Om det läcker i själva linjen, måste du ersätta det. Placera drain pan under bromsledningen och lossa beslaget med skiftnyckel. Låt vätskan rinna. När det är gjort, flytta dräneringstråget till den andra änden av linjen och lossa beslaget med skiftnyckel. Addera 3

Dra bromsledningen från monteringsklämmorna och ta bort den från under Corolla. Sätt den nya bromsledningen i monteringsklämmorna och dra sedan åt båda kopplingar med nyckeln. Lägg färsk bromsvätska till huvudcylindern. Montera hjulet på Corolla och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under Toyota.
4

Sänk Corolla till marken. Lufta bromsarna genom att ha en hjälpare att pumpa och hålla bromsarna när du öppnar avluftningsventilen med en skiftnyckel för att driva ut luften från ledningarna. Fortsätt tills all luft är borta från bromsledningarna. Lägg mer bromsvätska till huvudcylindern om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59101.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.