Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar frambromsarna på en 2001 F150

Ford F-150 har blivit den bäst säljande fullstor pickup i Amerika, trots dess sena inträde i F-serien lineupen. Ford konstruerade F-150 för att passa två formar. Först och främst, det är en pickup som kan hantera alla mitten-plikt arbete. Det andra, och mer nyligen, har det blivit en vardaglig förare. För att passa båda världar, har 2001 års F-150 många tillgängliga alternativ, varav en är en fyrhjulsdriven. Överraskande, ersätter de främre bromsarna på en fyra-wheel-drive 2001 F-150 är lättare än på en två-hjulsdrivna modellen, eftersom du inte behöver oroa dig för rotor-monterade hjullager på fyra-wheel-drive-modellen . Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Småcontainer
Ordet jack
Jack står
Ratchet
Hylsnyckelsats
Bungee strap 8-tums C-klämma
Nya rotorer (tillval) katalog platt skruvmejsel (tvåhjulsdrift endast) katalog Spetstång (tvåhjulsdrift endast) katalog Seal avdragare (tvåhjulsdrift endast) katalog Nya hjullager (valfritt, tvåhjulsdrift endast) katalog lagerfett (tvåhjulsdrift endast) katalog Hjullager tätning (tvåhjulsdrift endast) katalog fettätning drivrutin (tvåhjulsdrift endast)
Hammer (tvåhjulsdrift endast) katalog Momentnyckel
New sprinten (tvåhjulsdrift endast) katalog Gummiklubba (tvåhjulsdrift endast) katalog Skivbroms fett
ren, luddfri duk
1 qt. DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna F-150: s huva och skruva av locket från huvudcylindern. Sifon ut ungefär hälften av bromsvätska från huvudcylindern med en ren kalkon baster och överföra denna vätska till en liten behållare.
2

Lossa F-150: s främre muttrarna med Ratchet och uttag. Höj den främre delen av F-150 med en domkraft och skjut pallbockar under bilens rambalkar. Sänk bilen på domkraften. Ta bort de främre muttrarna och dra framhjulen av lastbilen Addera 3

Lossa de två bromsok stift med ett Ratchet och uttag och dra stiften från bromsok -. Meddelande att den översta delen av stiftet har gängor och den nedre delen är slät.
4

Dra bromsok från sitt fäste och hänga den från en närliggande upphängningskomponent med ett bungee rem. Dra de två bromsbelägg ur bromsok fästet.
5

Ställ den inre bromsbelägg inuti bromsoket så att den får kontakt med bromsok s kolv. Placera en 8-tums C-klämman över bromsoket så att dess fasta sidan berör den bakre delen av bromsok och skruven delen är beröring med det inre bromsbelägget. Dra åt C-klämman tills bromskloss slutar röra sig - detta drar in kolven så att utrymme för nya bromsbelägg. Lossa C-clamp och ta bort den.
6

bort de två Bromsokshållare bultar, med en Ratchet och uttag, och dra bromsok fästet utanför den främre navet. Gå till steg 9 om F-150 är två-hjulsdrivna modellen.
7

Ta rotorn och dra bort bilens nav, om F-150 är en fyra-wheel-drive modell. Inspektera båda sidorna av rotorn för defekter, inklusive: spegelblank glans, slipmärken, djupa spår eller överdriven rost. Om några defekter, byt rotorn med en ny.
8

Ställ rotorn på F-150: s front hub. Gå till steg 18
9

Titta på mitten av rotorn - Om F-150 är en två-hjulsdrivna modellen - och hitta det kupolformade metallock:. Detta är fettet locket. Bänd fettet locket rotorn med en platt skruvmejsel och ställ den åt sidan för återanvändning. Dra ut sprinten ur spindelaxeln med tång och kassera den. Ta spindelmuttern, med ett Ratchet och uttag, och dra brickan från spindelaxeln. Drag av rotorn från spindeln axeln.
10

Bänd fettätning från baksidan av rotorn, med hjälp av en tätning avdragare, och dra ut den inre hjullagret från rotorn.
11

Inspektera rotorn för eventuella synfel, inklusive: djupa spår, slipmärken, spegelblank glans eller överdriven rost. Om inga defekter, återanvända den ursprungliga rotor. Om defekter existerar, kassera rotorn och använd en ny. Sätt två fingrar
12

i hålet i mitten av varje lager för att hålla dem på plats som spindeln axeln gör. Rotera lagren precis som de skulle på spindelaxeln och känsla för eventuella ojämnheter i rotationen. Greppa den yttre kanten av varje lager och vicka det att kännas för något glapp. Om eventuella ojämnheter eller glapp finns, byt ut de inre och yttre hjullagren.
13

Sätt en generös mängd lagerfett i handflatan och ange ett hjullager i fett. Rotera hjullagret i fett tills det är fullt av nytt fett - du kan säga det är fullt av ljuset motstånd kändes när man försöker fri-spin lagret. Upprepa detta steg för andra hjullagret.
14

Ställ det inre hjullagret i hålet i mitten av baksidan av rotorn. Ställ en ny fettätning över det inre hjullagret och ställning en förare fettätning på fettätning. Knacka föraren fettätning med en hammare som sittplats fettätning.
15

Skjut rotorn på spindeln axeln, skjut det yttre lagret på axeln axeln och sittplats den i hålet i mitten av rotorn. Montera brickan på axeln axeln och dra åt spindelmuttern på spindeln axeln.
16

Seat hjullagren genom att snurra rotorn moturs medan du drar åt spindelmuttern från 17 till 24 fot- pounds med en momentnyckel och uttag. Vrid spindeln moturs cirka 175 grader med ett Ratchet och uttag, sedan dra den till 1 till 2 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
17

Infoga en ny saxpinne genom hålet i spindelaxeln och böj benen i motsatta riktningar med tång. Ställ fettet locket på plats över hålet i mitten av rotorn och knacka den i hålet med en gummiklubba.
18

Montera bromsok fästet på F-150: s front hub och hand- skärpa sina fästmuttrar. Dra åt Okfäste bultarna till 136 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Skjut nya bromsbelägg i bromsoket fästet och applicera ett tunt lager av skivbroms fett på baksidan av varje dyna.
19

Rengör gammalt fett från den släta delen av varje bromsok stift med ren, ludd -fria dukar. Applicera ett generöst lager av nya skivbroms fett till den släta delen av varje stift - inte få fett på den gängade delen av stiften. Ta bort bromsok från bungee bandet och ställa den på bromsok fästet. Tryck bromsok stiften i bromsoket och dra dem till 21 till 26 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
20

Upprepa steg 3 till 19 för att byta bromsar på den andra sidan av F -150.
21

Ställ framhjulen tillbaka på F-150: s främre nav och dra åt muttrarna. Höj lastbilen av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna, i ett kors och tvärs mönster, till 150 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
22

Tryck och släpp upp bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och lägga ny DOT 3 bromsvätska i huvudcylindern tills nivån når "Max" linje.
23

Ta någon gammal bromsvätska till en lokal bil vätska återvinning-center för bortskaffande. Många bildelar butiker tar gamla vätskan kostnadsfritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59279.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.