Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar bakbromsarna på en 1992 GMC Pickup

Den bakre bromssystemet på GMC pickup truck består av flera källor, ett hjul cylinder och ett par bromsbackar. Den främre bromsback på hjulet är det primära, medan en i ryggen kallas sekundära. Den sekundära bromsback är vad fungerar som parkeringsbroms. När bromsarna börjar bli tunn, måste du ersätta dem innan de blir tunna nog för att orsaka skador på bromstrumman. Det tar ungefär en timme att byta bromsar på varje hjul. Saker du behöver
Stoppklossar
Automobile jack
Jack står
Lug Tång skiftnyckel
Brake Tool Review Gummiklubba
Visa fler Instruktioner

1

Parkera trucken på ett jämnt underlag och stäng av nyckeln. Ställ inte parkeringsbromsen. Placera en stoppklossar framför framhjulen av GMC. Höj den bakre änden av lastbilen på den sida du börjar med att använda bil-uttaget. Placera en pallbock under GMC nära fästpunkten och höja den till ramen. Ta bort muttrarna med rörtång och ta av hjulet från lastbilen.
2

Dra bromstrumman från hjulet montering och undersöka den för skador. Om trumman är sprucken, gjorde eller har andra skador måste du ha det bearbetas slät, eller ersätta det med ett nytt. Om trumman är svårt att avlägsna, backa bromsen justeraren genom att vrida justeringsratten på baksidan av hjulenheten med en broms verktyg. Om det fortfarande är svårt, försök slå den sida av trumman med gummiklubba flera gånger tills det lossnar.
3

Ta bort fjädrarna sko återsändande varvid bromsen verktyget. Ta skon guide från fästplattan. Ta bromsskon hold-down fjädrar genom att gripa dem med tång och driver dem in samtidigt som du vrider dem ett kvarts varv. Ta justeringsmanövreringsdonet genom att haka av den och dra av den. Ta fjädermanöverorganet skaderegleraren och länk. Ta bort staget parkeringsbromsen och strut våren genom att haka den och dra bort det.
4

bort bromsbackarna från fästplattan genom att försiktigt dra bort dem. Ta hand eftersom fjädrarna kommer att ha någon press på bromsbackarna. Låt skorna för att gå ihop långsamt och det kommer att göra det lättare att haka och ta bort skaderegleraren våren och justerare. Koppla ställdonet parkeringsbromsen från sekundära bromsback. Kasta de gamla bromsbackarna.
5

Applicera ett tunt lager bromsfett till bromsjusteringsanordning och sedan vrida det hela vägen stängd. Anslut ställdonet parkeringsbromsen till den nya sekundära skon. Koppla fjädrarna till bromsbackarna och sedan placera själv justeraren mellan dem i spåren. Placera bromsbackar på fästplattan och fäst dem genom att gripa hållaren fjädrarna med en tång och trycka dem samtidigt som du vrider fjädern ett kvarts varv tills de låses på plats.
6

Installera parkeringsbroms staget och fjäderben våren. Installera fjädermanöverorganet skaderegleraren och länk. Installera justeringsmanövreringsdonet genom att haka på plats. Installera guiden bromsback och sedan ansluta returfjädrarna använder bromsen verktyget. Placera bromstrumman på hjulet församling. Montera däcket och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under GMC och sänka lastbil till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59067.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.