Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en KIA bränslefilter

En av de regelbundna underhåll på din Kia fordonet byte av bränslefilter. Liksom alla filter, är dess uppgift att filtrera bort orenheter i produkten som filtreras genom den. I det här fallet ser filtret att bränslet kommer från tanken inte har några problem som smuts eller rost som eventuellt skulle göra det till spridarna och motorn och orsaka skador. Vissa människor skräms genom att ersätta ett bränslefilter, så de lägger bort det eller inte få det gjort. I verkligheten är det ganska lätt att göra, och bara tar ca 15 minuter och några handverktyg. I det här fallet är projektet fordonet en 2005 Kia Spectra med 2.4L motor, men processen är densamma för de flesta andra Kia fordon samt. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp Kia fordonet med domkraft och säkra fordonet på pallbockar. Se till att bilen är säker innan du kryper under bilen.
2

Öppna gasen dörren och skruva av tanklocket. Detta kommer att hjälpa till att lindra trycket i bensintanken. Vissa bränsle kommer fortfarande dribbla ut när du byter filtret, men detta kommer att minimera trycket.
3

krypa under bilen och leta reda på bensintanken. Bränslefiltret är precis framför tanken mot avgaser.
4

skruva isär bränslefiltret från bränslefiltret fästet med 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats.

5

Koppla både bränsleledningar anslutna till bränslefiltret genom att trycka in klämmorna. Detta kommer att orsaka en del bränsle att spilla, så vara redo för det.
6

Dra ut det gamla bränslefiltret och satte det nya bränslefiltret i hållaren. Se till att ta notis om vilken riktning flödet är märkt på filtret,. Se till att den pekar bort från tanken och mot motorn
7

Tryck bränsleledningarna i bränslefiltret tills de klipp på plats. Bolt i bränslefiltret med 3/8-tums Ratchet och uttag.
8

höja fordonet utanför pallbockar och sänk ner den till marken. Sätt tillbaka tanklocket och starta motorn för att kontrollera tätheten. Om det finns läckor, kontrollera dina anslutningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60037.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.