Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

ABS-bromssystem Underhåll

Det låsningsfria bromssystemet ger möjlighet att styra runt objekt vid inbromsning i halt väglag. När systemet känner av ett hjul är på väg att låsa upp, är bromstrycket frigörs från det hjulet för att upprätthålla kontrollen. Systemet kräver lite service och underhåll, men bromsvätska ersättare behövs fortfarande. Över tiden, de anti-korrosionsegenskaper i bromsvätskan som skyddar känsliga delar försvinna, och vätskan blir något tjockare. Rutinmässig vätskeersättning återställer vätskan till fabrikens specifikationer. Fluid Maintanence

Vätskeersättning innebär att ta bort gamla vätskan ur systemet och blöder bromsarna i rätt ordning. De flesta ABS-system kräver inte några speciella funktioner för att lufta systemet. Men vissa system, såsom Delco ABS IV, gör. Ett felsökningsverktyg måste användas till hemmet motorn pack på det här systemet innan blödningen att ta bort vätskan som finns i ABS systemssystem. De flesta andra hem magnetventilerna några sekunder efter att nyckeln vrids på. För att ersätta den vätska, vrida om nyckeln och vänta på ABS-varningslampan att gå ut och lufta enligt sekvensen, som du normalt skulle göra vid service av standarden bromssystemet.
Hjulhastighetssensor Maintanence

Kontrollera hjullagerenheten spel som du skulle i en rutinmässig bromsundersökning. Gapet mellan impulsringen i navaggregatet och hjulhastighetssensorn är kritisk, och lösa hjullager kommer att orsaka felaktiga hjulhastighetssignaler till ABS datorn. Ett annat område av rutinunderhåll är hjulvarvtalsgivaren. När bromsbeläggen slitage, kommer magneten i hjulhastighetssensorn locka metallpartiklar. Dessa partiklar kan belägga sensorspetsen och dämpar den signal som orsakar felaktiga avläsningar. Detta är särskilt ett problem om bromsbeläggen har slitits till den grad att metall-mot-metall-kontakt har skett. Ta bort sensorn från navaggregatet och avlägsna dessa partiklar. Många gånger kommer detta att fixa ett ABS fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57491.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.