Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en 302 med en 350 Block

Den 302-kubik-tums, var små block Chevy (SBC) en sällsynt motor producerad 1967-1969 och finns endast i Camaro Z28s. Liksom alla första generationens SBC, har många gemensamma, utbytbara komponenter. Den 3,00-tums-takts vevaxel delades med 283-kubik-tums motor och kammen och huvuden var lånat från Corvette 327-kubik-tums motor. Samma motorblocket användes för tre SBC V-8 förskjutningar i Camaro - 302, 327 och 350 kubiktum. Alla delar samma kolv diameter på 4.00 inches, så skapa en 302-kubik-tums motor från en 350 blocket är möjlig. Saker du behöver
Donor /core 350 Chevy motor
302 Chevy vevaxel, stavar och kolvar
SBC motor monteringsanvisning
motormontering verktyg
Motor monteringssats (ringar, lager, packningar, etc.) katalog Assembly Lube
Visa fler instruktioner
demontering, bearbetning och delar Sourcing
1

Demontera 350 kärnmotorn och ta den till en motor verkstad för rengöring och inspektion. Har de kritiska ytorna (ramlagerskruvarna tidskrifter, cylinderlopp och blockera däck, etc.) bearbetas till rekommenderade toleranser. Om cylinderloppen måste bearbetas /uttråkad till en större diameter, anteckna den nya diametern.
2

Order eller lokalisera /köpa de nödvändiga roterande komponenterna (vevaxel, kolvar och stänger) till "de-stroke" 350 motorn till 302 cubic inches. Den 302 motorn använder en 3,00-tums-stroke vev i motsats till 350: s 3,48-tums slaglängd. Observera att de 1967 350, 327 och 302 block används vevaxlar med mindre spö och viktigaste tidskrifter bärande, medan 1968 och senare block hade något större tidskrifter. Var säker på att få rätt specifikationer från maskinisten.
3

Har topplocken rengöras och renoveras medan motorn är demonterad. Motorn maskinisten kommer troligen att ha den kompetens och utrustning för att utföra denna uppgift. Medan alla första generationens SBC huvuden är utbytbara, sen modell GM SBC huvuden (t.ex. Vortec och "L98" heads) har lika mycket - eller mer - prestanda potential än till period-korrekta, sena 1960s prestanda huvuden. Eftermarknaden prestanda huvuden är också ett alternativ.
4

Beställ en kamaxel och lyftare (ett komplett kit är tillval) som är lämpliga att förskjutningen av motorn och den avsedda användningen av fordonet kommer att drivas i. Addera Montering
5

Ren och final-prep motorkomponenter och testa montera den korta blocket (block, vev, stänger och kolvar). Använd de toleranser för godkännanden och åtdragningsmoment för fästelement som rekommenderas i församlingen handboken. Om det finns några avslut eller tolerans frågor, ta itu med dem nu.
6

Installera den nya kamaxel och lyftare.
7

Montera topplocken och resterande ventil komponenter tåg, och sedan installera insugningsröret och förgasaren.
8

Swap återanvändbara delar från donator motorn, t.ex. vattenpumpen, distributören och starter, till den nya motorn.
9 < p> Montera motorn och provköras i enlighet med kammen tillverkarens break-in instruktioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61614.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.