Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Small Block Chevy Engine Identification

Identifiering av det lilla blocket Chevy (SBC) motor behöver söka efter siffror och koder, och hänvisar till källor för att identifiera storlek, datum för gjutning och montering, och, bland annat, den specifika tillämpningen. Detta är viktigt för att kunna få rätt reservdelar och att kunna bestämma dess korrekta tillämpning i restaurering fordon. Några mycket sällsynta kombinationer har tagits fram, och samlare bil värden är beroende av att ha rätt matchande nummer. Historia

Sedan introduktionen 1955, är det allmänt uppskattas så många som 100 miljoner små kvarter Chevrolet motorer har tillverkats. Det var i stort sett oförändrad fram till slutet av 1990, när mer modern design var konstruerad.
Block Casting Number

sjusiffrigt motornummer blocket gjutning kommer att hittas vid förarsidan baksidan av motorblocket ovanför flänsen för överföring bellhousing.
Block ID-kod

Blocket ID-kod ska stämplas (ej gjutna) in däcket på passagerarsidan framsidan av motorn. Detta antal kommer att vara på en bearbetad pad direkt framför höger topplock, och planen också redogöras för montering datum och information om motorns ansökan. En del av fordonets ID-nummer kan ingå.
Casting Datum

Datumet blocket göts på första generationens SBC finns på en avsats på passagerarsidan baktill på motorn. Detta skiljer sig från datumet för monteringen.
Fysiska egenskaper

en tvådelad bakre viktigaste sigill användes på SBC fram till 1986 då det ändrades till en en- bit tätning. Vevaxelflänsen diameter reducerades såväl vid tidpunkten för förändringen i tätningen design.
New Generation Blocks

Nya varianter av SBC har utformats för nyare tillämpningar . Många av dessa motorer har metriska deplacement (4.8l, 5.3l, 6.0L) kastade på passagerarsidan baksidan av blocket. Vissa har även storleken gjutna på sidan av blocket nära frysa pluggar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60036.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.