Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en distributör i ett litet block 350

Av någon anledning en 350 Chevrolet small block motor distributör avlägsnas (allt från en enkel distributör reparation till ett insugningsrör packning ersättning, vilket kräver att distributören borttagning), det finns tillfällen när återinstallera en återförsäljare kan inte vara så enkelt som planerat. Fördelaren är växeldrivna utanför baksidan av kamaxeln, och oljepumpen drivs därefter ut längst ned i fördelaren. Du måste installera det så att det ingriper både kamaxelhjulet och oljepump drivaxel exakt. Saker du behöver
9/16 "open end /distributör skiftnyckel
Timing ljus
Visa fler instruktioner
Hitta Top-Dead-Center (TDC)
1

Ta cylinder 1 tändstift. På den lilla blocket Chevy, är detta den främre cylindern på chaufför-side cylinderrad.
2

Håll ett finger över tändstiftshålet ( inte i hålet) för att skapa en tät förslutning samtidigt långsamt roterande motorns vevaxel medsols. När motorn är på kompressionscykeln är båda ventilerna på denna cylinder stängda och luft kommer att tvingas ut hålet förbi fingret. Kolven närmar TDC. Stopp.
3

Passa tidpunkten märket på harmonisk balansaxel med intilliggande timing pekaren genom att vrida vevaxeln framåt eller bakåt. Pekaren kan ha graderade index visar 2, 4, 6 eller 8 grader "BTDC" (före övre dödpunkt), etc. som används för exakt motor /tändning timing senare. Passa in markeringen på balanseringsdon nära TDC.
Distributör Installation

4

Ställ distributören i hålet på baksidan av insugningsröret. (Det kommer inte helt sittplats vid denna tid, eftersom oljepumpen drivaxel och nyckel på undersidan av fördelaren måste vara i linje. Detta händer sällan på första försöket.)
5

Orient fördelaren så att vakuumet förväg kapseln pekar mot framsidan till höger på motorn. Lyft distributören något och låt den falla på plats med kontakten på fördelaren rotorn pekar på främre vänstra (förarsidan) av motorn. (tillåta återförsäljaren och cam växlar till "mesh" så att distributören faller nästan på plats.) katalog
6

Vrid vevaxeln (eller, på startmotorn) samtidigt lätt tryck nedåt på toppen av distributören. Kammen växeln roterar distributören, och sedan oljepumpens drivaxel kommer "hitta" nyckeln till bas av distributören axeln. Distributören kommer nu fullt sits och vara i rätt position.
7

Fäst fördelarlocket och anslut de elektriska ledningarna. Återmontera nummer ett tändstift och sätt tillbaka alla tändkablarna. Starta motorn och ställ in tändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60939.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.