Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Platsen för ABS-sensorn på en 2001 Cavalier

Frasen ABS-sensorn hänvisar till dina Cavaliers wheel-varvtalsgivare. Under typisk drift av fordonet, på hjul-hastighetssensorerna övervaka förflyttningar av en roterande redskap som kallas den tandade-ringen. Den information som samlas in av sensorerna går till makten styrmodulen. Beroende på väglag, använder PCM informationen för att justera bromstrycket. Detta hjälper dig att undvika avknoppningar och stannar en eller flera av bromsoken från att låsa upp. Du kan hitta dina 2001 Cavaliers ABS-sensorer med några verktyg hemma. Byte som helst av de fyra sensorerna bör ta mindre än 50 minuter. Saker du behöver
rörtång
hydraulisk domkraft
Jack stå
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren på din 2001 Cavalier och tillämpa nödbromsar. Vrid tändningsnyckeln till "Off" och ta ur nyckeln ur låscylindern.
2

Lossa muttrarna på din Cavaliers förarsidans däcket ett kvarts varv med en rörtång. Hissa upp bilen med en domkraft tills botten av däcket synligt mäter 6 inches från marken. Placera en pallbock under ramen järnväg nära hydraulisk domkraft för att stödja din Cavalier.
3

Avlägsna muttrarna från sina dubbar helt och ta av däcket. Sätt alla muttrarna i fickan eller i din Cavalier inredning för förvaring.
4

Hitta din Cavalier s yttre kulled och parallellstagsarm. Båda sitter direkt bakom rotorn och navaggregatet till höger. Parallellstaget ser ut som en stor skruv som vrider in i kulleden. På direkt till vänster om kulleden, mot baksidan av navaggregatet, bör du se en L-formad komponent med sladdar anslutna till dess botten. Detta är en av de fyra ABS-sensorerna för din 2001 Cavalier. Alla dina däck har en sensor i samma position. Dra ledningsnätet på botten av sensorn och ta sitt låsbulten med en hylsnyckel för att byta ut den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58521.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.