Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Idling Problem med en Oldsmobile Alero

När motorn av en Oldsmobile Alero inte går på tomgång smidigt, har du anledning till oro. Nästa fråga är om du kan avhjälpa problemet med en gör-det-själv-jobb eller om bilen måste gå in i butiken för reparation. Logiskt minska ner källan till problemet är tidskrävande, men om du fortsätter att köra en bil med en tomgång problem, kan det vara farligt. Du riskerar stannat vid en olämplig tidpunkt. PCV System

positiv vevhusventilation (PCV) systemet hjälper till att kontrollera fordonsindustrin föroreningar genom att rita blow-by gaser från vevhuset in i insugningsröret, där de blandas med bränsle-luftblandningen och förbränns i motorn. Den Readers Digest Complete Car Care Manual säger att årlig inspektion av PCV-ventilen och plastslang kan garantera att systemet inte är täppt. De 3,4-liters V-6 modeller har PVC ventilen på framsidan ventilkåpan och intill den övre kylarslangen.
Tändspolar

Experterna på reparation Pal säger korrosion kan utvecklas vid anslutningen mellan tändspolen tornet och tändstift tråd. Detta problem uppstår med V-6 modeller. Du kan korrigera tillståndet genom att byta ut tändspolen och tändstiftet tråd. Försäljningen broschyr för 1999 och 2004 Oldsmobile Alero säger tändstift för alla Alero modeller senaste 100.000 miles innan bytet.

Dåligt fungerande moduler tändspole eller tändning höljen spole kan orsaka två cylindrar till misständning, enligt Great Auto hjälpen. De interna kretsarna brand två cylindrar som ett par. Symptomen är ingen makt, svårstartad och dålig tomgång. Detta problem kan uppstå med den 2,2-liters fyrcylindrig motor.
Bränslepump

bränslefiltret kan orsaka dålig tomgång eller fullständigt misslyckande av bränslet pump. Teknikerna på reparation Pal rekommenderar att bränslefiltret bytas var 30.000 miles så det inte kommer att orsaka påfrestningar på bränslepumpen. Motorstopp eller underlåtenhet att starta är också ett symptom på en dålig bränslepump.
Flödessensorer

Airflow eller Mass flödesgivare mäta volymen av luft som strömmar genom dem och omvandla mätningarna till spänning, enligt modul ledar. Om dessa sensorer felfunktion, kommer de inte att kunna mäta den luft som strömmar in i inloppsröret. Därför kommer motorns styrenhet (ECU) inte att kunna dosera rätt mängd bränsle för att skicka till förbränningskammaren.
Slutsats

Idling problem med Oldsmobile Alero kan vara ett irritationsmoment. Du kan upptäcka källan till problemet genom att ta tid att undersöka möjliga orsaker. En metodisk analys hjälper dig att hålla din bil går bra under en lång tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60285.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.