Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att diagnostisera Hastighetssensorer på ABS Wheels

hjulsensorer relä hjulet hastighet till en bils ABS elektrisk bromsning dator. När datorn bestämmer hjulets hastighet, kommer ABS bromsar datorn förmedlar korrekt bromsteknik procentsats på hjulen för att förhindra sladd och ojämna bromsar. Över tiden, kan kraftiga vibrationer och slitage hålla hjulsensorerna från att fungera ordentligt. När det händer, kan ABS datorn förmedlar inte korrekt bromsteknik procent till hjulen. Diagnostisera och reparera eventuella problem som kan finnas med hastighetssensorerna. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
skruvmejsel
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet socket uppsättning
bungee rep
Ficklampa
Rena trasor
Måttband
Bromsrengöringsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna från fronten hjul.
2

Jack framsidan av fordonet upp och placera pallbockar under de rätta fästena. Sänk bilen till toppen av läktaren och lämna uttaget på plats.
3

Slutför bort muttrarna från framhjulen. Dra framhjulen bort och lägg ner dem platt nära varje arbetsområde.
4

Flytta till förarsidan framhjulsnavet och lokalisera tillgång hålet på framsidan av bromsok. Skjut den platta änden av en skruvmejsel genom hålet och mellan bromsrotorn och insidan bromsbelägg. Bänd insidan bromsbelägg ifrån bromsrotorn ca 1/8 av en tum.
5

Lossa och ta bort bromsok montering bultar på baksidan av bromsoket. Dra bromsoket bort av rotorn och hänga tjockleken på en av fjädringskomponenter bakom hjulnavet med ett bungee rep.
6

Lokalisera hjulsensorn som sticker genom spindeln uppbackning plattan. Använd en ficklampa om det behövs. Inspektera avståndet från änden av hjulet sensorn till framsidan av starten hjulet som fäster på bromsrotorn. Avståndet bör mäta mellan 1/16 av en tum och 1/8 av en tum. Använd måttbandet om det behövs. Ta den enda monteringsbulten och bandet från hjulsensor ledningsnätet.
7

Följ ledningsnätet från baksidan av hjulet sensorn och inspektera ledningar för eventuella sprickor, skaver eller raster. Haka i kontakten som ansluter hjulet sensorn och kablaget med händerna. Dra hjulsensorn genom baksidan av spindeln och ut genom hjulhuset.
8

Inspektera framsidan av hjulet sensorytan för smuts, metallspån och onödigt slitage. Om framför sensorn har en ansamling av smuts, bromsdamm, eller metallspån, rengör framför sensorn med en ren trasa och broms renare. Om framför sensorn har överdrivet slitage, kommer det inte korrekt relä information fram och tillbaka till datorn och sensorn kommer att kräva utbyte. När sensorn får skjuts in helt och hållet genom spindeln och avståndet från sensorns framsida till malteserhjulet mäter mer än 1/8 av en tum, byt sensorn.
9

Inspektera ledningarna utnyttja kontakten för eventuella sprickor eller brott. Återanslut kontakten från selen till hjulet sensorkablarna plugg. Skjut hjulsensorn genom spindeln och fram till framför sensorn åtgärderna mellan 1/16 och 1/8 av en tum från sensorns spets till framsidan av malteserhjulet.
10

Rengör framsidan av malteserhjulet och bromsrotorn med broms renare. Använd en ren trasa för att torka bort överskottet bromsrengöringsmedel. Återanslut bromsoket över bromsen rotor och skruva åt bultarna i tätt. Dra bromsok montering bultar ner till 50 fot pounds.
11

Skjut tillbaka hjulet på hjulnavet och skruva muttrarna på tätt. Jack fordonet upp och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och avsluta dra åt hjulmuttrarna.
12

Flytta till passagerarsidan framhjulet och bakhjulen vid behov och upprepa samma procedur som beskrivs i stegen ovan korrekt felsöka och diagnostisera ABS hjulsensorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59228.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.