Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ändrar jag 997 Bromsbelägg?

Moderna sport och högprestandafordon alla kommer med fyra hjul skivbromsar, som använder kuddar för att greppa en rotor fäst hjulet vilket i sin tur bromsar bilen. Dessa typer av bromsar ger överlägsen stoppa prestanda över den gamla trumman-stil bromsar, men bromsbelägg slits ut ganska snabbt, särskilt om de är som används för att stoppa en bil som kan uppnå hastigheter som Porsche 997. Lyckligtvis bromsbeläggsbyte är ett lätt, hemma reparation som den automatiska entusiasten kan göra på en eftermiddag. Saker du behöver
Jack står
Jack
Lug nut skiftnyckel
Metric spärrfunktion inställd
platt skruvmejsel
pads Ersättningsbromsbelägg
Bromskloss fett
Visa fler instruktioner
1

Hissa upp bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Försök inte göra detta med bilen bara vilar på en hydraulisk domkraft.
2

bort hjulen med en klack skiftnyckel.
3

Lossa bultarna som håller bromsoken på plats med lämplig storlek skiftnyckel och vrid dem bort från rotorn. Nu skulle vara ett bra tillfälle att inspektera rotorer för scoring och skevhet. Om du noterar eventuella skador eller skevhet, ta rotorerna till en lokal broms butik där de kan avgöra om du behöver en ny rotor eller om din rotor bara behöver vara återuppstått.
4

bort bromsbeläggen från vardera sidan av bromsok. Du kan behöva använda platt skruvmejsel för att arbeta lös dem.
5

Skjut bromskolvarna tillbaka i sitt öppna läge, spola med rotorn. Du bör kunna göra detta med hälen på din hand.
6

Placera en liberal mängd bromsfett på baksidan av den nya bromsbelägg.
7

Placera elektroderna på rotorerna och se till att de klipp ordentligt. Rotera bromsok på plats över rotorn sedan installera hjulen. Sänk bilen av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58227.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.