Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Stud på en Civic Wheel

De hjulbultarna på din Honda Civic tillåta muttrarna som skall skruvas på rotorerna och håller hjulen på plats. Vid byte av däck på Civic, kan hjulbultar skalas eller brytas. Detta händer oftast när de hjulmuttrarna är hårt åtdragen. I ett sådant fall måste du ta bort den skadade tappen från hjulet, och få den utbytt mot en ny. Saker du behöver
Kilar
Däck järn
Jack står
Empty spacklade
Skruvmejsel
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Blockera bakom och framför din Honda Civic hjul för att hindra bilen från att röra sig när du tar bort hjulbultar.
2

Lossa muttrarna efter avlägsnande av navkapslar från din Honda Civic (hubb Caps har fördjupningar för att ta bort dem). Placera änden av däcket järnet ordentligt runt muttrarna och vrid dem medurs tills muttrarna ge vika. Ta inte bort dem helt på denna punkt.
3

Place pallbockar under Honda Civic och lägre domkraften gradvis, tills bilen vilar på pallbockar. Ta bort muttrarna helt och ta av hjulet från rotorn.
4

Ta bort rotorn och tjocklek för att starta borttagningen av hjulbultarna. Ta bort de två 17-mm muttrarna på bromsoken, med en tom spacklade att hålla bromsok. Den spacklade gör att du kan ta bort muttrarna utan att koppla bort bromsledningen.
5

Ta bort rotorn så snart bromsok avlägsnas. Använd skruvmejseln för att ta bort de två skruvarna på rotorn.
6

Vrid navet med fingrarna för att ge tillräckligt utrymme för den skadade eller trasiga hjulet stud att komma ut.
7

Använd hammaren för att stöta ut den skadade eller trasiga hjul stud, om det behövs. Applicera stark kraft för att dubben till fullo släppa greppet från hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60671.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.