Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt Chevy Truck Lines Oil Cooler

På en Chevrolet V8-motor, kan motorn värmas upp till några höga temperaturer. Ett av de sätt som tillverkaren minimerar värmen genom att installera en oljekylare som sänker temperaturen på oljan medan den cirkulerar genom motorn. Naturligtvis kunde om linjerna till oljekylaren paus eller slag, kommer du att förlora olja och potentiellt skada eller ta upp motorn. Fastställande raderna kylaren är ett stort jobb och kan ta ett par timmar att göra rätt, men det kan göras hemma med handverktyg. I det här fallet är projektet fordonet en 1995 Chevrolet Silverado, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Linje skiftnyckel satt
teflonband
ersätter olja svalare linje beslag
Replacement oljekylare Lines Review Replacement oljekylare linje plastinsatser
Oil
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp bilen med domkraft och placera den på pallbockar. Se till att bilen är säker innan du kryper under den.
2

Tappa av oljan från oljetråget i dräneringstråget genom unbolting bulten dräneringskärlet med 3/8-tums Ratchet och uttag. När oljan har runnit ut, sätt tillbaka pluggen.
3

Skruva en oljekylare linje från kylaren använder linjen skiftnyckel. Detta kommer att spilla ut lite olja, så du kanske vill behålla dräneringskärlet hands. Följ oljeledningen till oljefiltret och skruva isär fästet som håller oljeledningarna till motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Tryck sedan på plastklämman på oljefiltret församlingen att släppa linjen.
4

Skruva loss kopplingen från oljekylaren bostäder med 3/8-tums Ratchet och uttag. Sedan wrap Teflon tejp runt slutet av ersättande montering och installera det i oljefilterhuset med 3/8-tums Ratchet och uttag. Inte åt det för mycket, annars riskerar du att knäcka huset. Sätt i passande ersättare plasten i kopplingen manuellt.
5

Kör ersättare oljekylare linje från kylaren till oljefilterhuset och skjut in det i plast klipp på ena änden, och dra åt den med linjen skiftnyckel på den andra.
6

Upprepa steg 3-5 för den andra oljekylaren linje. När det är ersatt, dra fast fästet som håller fast båda linjerna till motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag.
7

Fyll motorn med den mängd olja som tillverkaren rekommenderar.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60085.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.