Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Min bil kommer inte gå in Neutral

När din bil shifter verkar fastnat och kommer inte flytta till någon växel från neutral, kan du få problem med överföringen, växeln eller kopplingen (för manuella växellådor). Innan panik och ringer en bärgningsbil du kan felsöka problemet för att se om du kan få den att skifta. Men efter att ha upplevt det här problemet, om problemet inte orsakats av låg transmissionsolja, bör du ta bilen till en mekaniker även om du får den i rörelse. Saker du behöver
Bruksanvisning vätska
Transmission för din bilmodell
Tryckluft
uppsättning skruvmejslar
Visa fler instruktioner
Automatic Transmission
1

Lägg handen åtdragen så om bilen rör sig medan du arbetar, kommer den inte tillbaka in i något eller köra över dig.
2

Dra spärren som poppar huven och vrid utanför bilen. Gå till framsidan av bilen och öppna huven. Dra ut överföringen oljestickan. Se din bruksanvisning om du är osäker på var det är. Rengör mätstickan och sätt i det igen. Dra den igen för att kontrollera nivån transmissionsolja. Om nivån är låg lägga transmissionsolja och kontrollera oljestickan nivån igen.
3

Lukta på oljestickan som du drar ut den. Om det luktar bränt eller har en brunaktig färg, indikerar detta att vätskan är brända och kan inte smörja transmissionen. Ta bilen till en mekaniker för att få vätskan förändrats, men det kan vara för sent, och du kan behöva överföring reparation arbete.
4

Ange den bilen, placera din högra fot på bromsen , slå på bilen och försöker att flytta till "Drive" eller omvänt. Många bilar har en säkerhetsfunktion som inte tillåter dig att flytta, om bromsen inte är nedtryckt.
5

Ring en mekaniker om ingen av dessa lösningar arbetade för ett fordon som är en automatisk.

Manuell växellåda
6

Stäng av vård och samtidigt trycka lätt på bromsen, tryck ned hårt på kopplingen med vänster fot. Tryck kopplingen i så långt du kan. Flytta växelreglaget i första eller andra växeln med höger hand. Tryck bromsbelägget med din högra fot och slå på bilen. Accelerera för att se om bilen kommer att flytta. Du kanske endast kan använda den i en växel, så du kommer att behöva ta den till verkstaden. Möjligheten att i en växel med bilen avstängd är en indikation på en dålig koppling disk.
7

Rengör området runt växelspaken för damm och smuts. Få så mycket du kan ut från mellan borstarna och paneler gummi. Blås luft in i området med en kompressor eller använda tryckluft. Smuts och klibbiga ämnen kan hindra dig från att flytta växelspaken.
8

bort plasten från runt växelspaken genom att lossa skruvarna. Titta in i hålet för att se om något är i vägen för växelreglaget. Titta och se om växelspaken har gått från sin position. Om detta är fallet kallar en mekaniker att få det plockas upp och repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61933.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.