Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsar på en 1990 Acura Legend

Den Acura Legend, även känd som Honda Legend, var Acura flaggskepp sedan 1986-1995. Den 1990 Legend såldes med fyra hjul låsningsfria skivbromsar. Med tiden bromsbeläggen slits och bör bytas ut. Eftersom framhjulen hanterar nästan två tredjedelar av bromskraften, måste de bytas ut oftare. När bromspedalen trycks ihop och ett gnisslande ljud hörs, är det en signal om att kuddarna ska bytas ut så fort som möjligt. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckel
Wire
Silikonfett
platt skruvmejsel (tillval)
Show Fler Instruktioner
1

Park Acura Legend på en plan, vågrät yta och dra åt parkeringsbromsen.
2

Lossa muttrarna på hjulet som behöver bearbetas på med rörtång. Vrid rörtång ett helt varv på varje mutter.
3

Placera domkraften under slutet av fordonet som måste bearbetas, under mitten av bilden. Lyft Acura tills pallbockar kan placeras under axlarna. Slutför bort muttrarna med rörtång. Avlägsna hjulet och placera den borta från arbetsområdet.
4

Komprimera kolven på bromsoket för hand. Ta bort skruvarna som håller bromsoket på plats med en hylsnyckel. Ta bort bromsoket. Knyt en kort bit tråd runt styrarmen och hänga bromsok från den så att den inte skadas.
5

Lyft upp klippen håller bromsklossarna på plats och ta bort bromsbeläggen . Om dynorna sitter fast, bända loss dem med en platt skruvmejsel.
6

Placera en liten mängd silikonfett på baksidan av den nya bromsbelägg. Placera dynan på plats och tryck ner klämmorna. Ta bort bromsok från tråden och lägga den i position. Dra bromsok fästskruvar med en hylsnyckel.
7

Sätt hjulet på axeln och dra åt muttrarna för hand. Avlägsna domkraften och sänka Acura. Slutför dra åt muttrarna med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58419.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.