Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Rengör bromsok

Det var en dag då bromsok byggdes av mekaniker och avgifter arbetskraft applicerades till kunden för att göra detta. Nu, rekonditionering företag återuppbygga bromsok, vilket har fört priset på bromsok ner betydligt. I många fall, om ett bromsok kolv är gripen, är det mer ekonomiskt smart att byta bromsok så är det att betala teknikern att bygga om den. Skjutmått har många smörjpunkter, och ofta, kan fingrarna på kuddar "motbrickorna gripa mot metallhölje av bromsok. Skjutmått skall underhållas och rengöras vid varje bromskloss byte eller när de misslyckas på grund av bristande smörjning. Saker du behöver
LiftImpact gunImpact socket inställningsmoment wrenchCaliper kolv toolAngled dö slipmaskin med grovt rekonditionering discsCaliper maskinvaruersättning kitPneumatic bromsok bryning toolBench viseBreathing maskSafety glassesAntiseize förening eller silikon broms lubricantBrake cleanerBrake fluidDrain panBrake slang crimpsRatchet och uttag setHand skiftnyckel setPry barBench slipmaskin med stålborste hjul
Visa fler instruktioner
1

Sätt på andningsmasken och skyddsglasögon. Lyft fordonet till midjehöjd. Ta bort navkapseln (s). Ta bort muttrarna eller nitar med inverkan pistolen och uttag. Avlägsna hjulet.
2

Placera en tjocklek slang kläm på bromsen slangen tätt. Placera ett uppsamlingskärl under hjulet och ta sedan bort banjobult av bromsslangen från bromsoket. Vissa bromsvätska rinner i pannan, men Crimp hjälper med bromsvätska förlust om de placeras säkert nog på broms slang. Addera 3

Demontera bromsok från hjulet. Ta bort de två bromsok bultar med en Ratchet och uttag eller kompatibel handen skiftnyckel. Vissa bromsok kan kombinera bromsok bult som bromsok bilden. Denna stil kommer att ha en lång, mjuk axel och träs på slutet där det skruvar i bromsoket bron. Andra typer av bromsok använda mindre gängade bultar och bilderna är separata komponenter. Ställ in eller bultar /diabilder åt sidan.
4

Bänd bromsok bort av rotorn med ett spett. Placera bromsok i dräneringstråget så läget för broms slanganslutningen är låg så att bromsvätska kommer att rinna från den. Vissa stil bromsok har bromsbeläggen klippt till dem medan andra lämnar dynorna bakom i bromsok bron. För dynor som är klämd över bromsok, ta ut elektroderna före placering av bromsok i dräneringstråget.
5

Använd en inverkan pistol och en sockel för att ta bort de två bromsok bron bultar från knogen. Ta bort elektroderna om tillämpligt. Ta bort elektroderna 'hårdvara skallra klipp från bromsok bron om tillämpligt. Denna hårdvara klipp bör ersättas för extrema bromsok tjänster där dynorna hade fastnat /beslagtogs i bron. Det kommer att ta mindre tid och erbjuda dynorna en ny, slät yta att röra sig mot.
6

Rengör ytan av bromsok där hårdvaran var bara bort från (i avsaknad av rattle klipp, ren dynorna kontaktpunkterna i tjocklek) med användning av ett munstycke slipmaskin med en grov rekonditionering skiva tills ytan av området är slät och ren. Detta tar bort rost och korrosion uppbyggd.
7

Applicera ett tunt lager antiseize smörjmedel eller silikonbaserat bromsen smörjmedel till området av bron rengöras med die grinder. Montera de nya broms klipp hårdvara skallra (om tillämpligt) och sedan tillämpa en annan tunt lager smörjmedel på hela ytan av klippen. Ställ bron undan.
8

Bring dräneringstråget och tjocklek till bänken skruvstäd. Placera pannan under skruvstycke och placera bromsok i skruvstäd. Komprimera bromsok kolv (s) med ett bromsok kolv verktyg. Resterande bromsvätska skall rensa från broms slang banjobult slangen och in i tråget. Sätt tillbaka gummistövlar hos kolvarna vid behov. Om stövlarna slits, bör de bytas ut (se referenser) eller om kolvarna inte tillåter dig att komprimera dem, bör bromsoket bytas. Avlägsna skydden bromsok stövlar slide gummi från
9

bromsoket. Dessa stövlar bör också bytas om sprickor eller brott finns på dem. Bromsok hårdvara kit innehåller ibland nya bildspel stövlar och om så är fallet, byt ut dem oavsett. Spraya broms renare i hålen bildspel hålighet. Använd ett bromsok heningsverktyg till bromsok slide håligheter för att rensa ut bromsdamm, rost och annan korrosion uppbyggd.
10

Återgå till bromsok diabilder och föra dem till bänkslipmaskin. Rengör den släta ytan av bilderna på stålborste hjulet ordentligt tills den är slät och blank.
11

Byt skyddande diabilder gummistövel på bromsoket. Applicera en liberal lager antiseize smörjmedel eller silikonbaserat bromsen smörjmedel till bromsok diabilder. I applikationer som kombinerar bild och bulten, placera inte smörjmedel på gängorna på bulten och ställ dem åt sidan. I program som använder separata diabilder och bultar, Infoga bilderna i bromsoket och se till att de rör sig smidigt fram och tillbaka.
12

Byt bromsok bron och bultar. Dra åt bultarna till specifikationer som krävs för att fordonet med momentnyckel och en socket. Byt ut elektroderna på bryggan om tillämpligt.
13

Placera bromsoket över dynorna och rotor. I tillämpningar där dynorna klipp till bromsok, installera dynorna först, inombords pad i bromsoket kolvloppet, och sedan den yttre dynan
14

Byt bromsok bultar och dra åt till vridmoment specifikationer för. fordonet.
15

Byt broms slang och banjo bult. Det rekommenderas att ersätta koppar brickor på båda sidor av den ihåliga skruven. Dra åt bulten enligt vridmoment specifikationerna för fordonet. Ta bort crimp broms slang. Upprepa steg 2-15 för den andra tjockleken (s). Lufta bromssystemet när du är klar.
16

byter hjulet (s), muttrarna eller nitar, och hubcap (er). Var noga med att dra åt muttrarna eller nitar till ordentliga specifikationer för fordonet. Sänk bilen och provköra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57247.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.