Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur manövrerar jag en broms svarv?

Broms svarvar har blivit en stapelvara maskin i alla bilreparationer faciliteter. En broms svarv är utformad för att avlägsna ett tunt skikt av bromsrotorn eller trumma, vilket ger en ny yta för bromsbeläggen att greppa. Denna process kallas bearbetning eller "vända" rotorer. Saker du behöver
Brake svarv skiftnyckel
Styrkonorna
Rotor cup
Rotor ledmutter
Visa fler instruktioner
1

Välj en riktig centrering kotte de som avses med broms svarv. Könen går in på baksidan av rotorn. Du vill konen att bara gå ca 1/2 till 1 tum i hålet i mitten av rotorn.
2

Veva som justerar kaparmen tills armen är utsträckt bort från . axel svarven
3

Sätt konen på axeln av bromsen svarv, göra vissa att våren är på axeln innan konen på. Sätt rotorn över konen och placera rotorn koppen över framsidan av rotorn. Denna bägare håller rotorn på konen.
4

Placera ledmutter på axeln gängorna. Se till att ha icke-gängade sidan pågår först. Dra åt muttern, dra sedan åt 1/4 av ett varv med svarven skiftnyckel.
5

Vrid vevarmen justering tills skärbladen är över rotorn.
6

Lossa muttrarna på slutet av kaparmen och justera positionen av armen så att det finns lika utrymmet mellan de två bladen och rotorn. Dra åt muttrarna med svarv skiftnyckel.
7

Lossa skruvarna på bladen och vrid låsrattarna, i slutet av armen, tills bladen vidrör rotorn. Dra åt låsskruvarna med handen.
8

Vrid strömbrytaren till läge "på". Vrid justeringsskruven ratten tills du hör Kapbitsen vidrör rotorn. Vänd skalan på inställningsknappen så att indikatorn pekar på noll.
9

Vrid armen justering tills du når mitten navet av rotorn. Rör inte mitt nav.
10

Vrid bladet inställningsratten tills mätaren når .0005 och dra i spaken som börjar rörelsen av bladen. Håll hastigheten inställd på lägsta hastighet för bästa snitt.
11

Upprepa steg 8 och 9, vrid bladet justeringsrattar att lägga till en extra .0005.
12

Upprepa steg 11 tills rotorn är helt återuppstått.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58196.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.