Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Har förflyttning av kolven Bleed båda portarna i Brake Master Cylinder?

Användning av hydraulisk kraft bromsningen var en stor förbättring jämfört med mekaniska system som används i början av bilens historia. Minskad ansträngning bromspedalen och mer enhetliga tillämpningar hjälpte förkorta bilens broms-sträcka. Tidigare fordonsindustrin broms hydraulsystem hade singel-reservoar huvudcylindrar installerade på ramen järnväg, under bilen. Komplett systemfel kan orsakas av en läcka av valfri storlek, någonstans i systemet. Dual-reservoar huvudcylindrar utarbetades så att två oberoende kretsar skulle tillåta viss bromsning, i händelse av bromsledningen eller komponent bristning. Medan kretsarna är isolerade från varandra, huvudcylinderns kolv förändring påverkar båda utloppsportarna samtidigt. The Inside Scoop

Den bakre-mest, eller primär, huvudcylinderns kolv påverkas av en tryckstång kopplad till bromspedalen. Gummi tätningar sitter i slitsar i kolven, och dessa tätningar blossa på ena sidan för att bilda en kopp. De kupade tätningar verkar för att centrera kolven i borrningen och att framdriva bromsvätska. Den främre, eller sekundära, kolv är driven av den hydrauliska kraften som genereras av den primära kolven. Därför överför tryck som appliceras på den primära kolven till den sekundära en, och vätska pumpas ut ur båda portarna. Huruvida huvudcylindern är blödde i en arbetsbänk skruvstäd, eller i bilen, är kolvrörelser krävs för att driva ut all luft i cylinderloppet och säkerställa korrekt flöde genom båda portarna.
Backup Plan

En mekanisk koppling mellan kolvarna som ett alternativt sätt att driva den andra kolven, om den primära kretsen lider lite defekt. En vätska läcka i primärkretsen eller misslyckats kupade tätningar på den primära kolven kan förneka den hydrauliska länken till den andra kolven. En förlust av trycket i primärkretsen ger denna kolv för att snabbt och ineffektivt resa genom cylinderloppet. Den primära kolven utövar sedan fysiskt våld på en tryckstång är ansluten till den andra kolven, och bromsarna som betjänas av den porten tillämpas. Överskott bromspedalen resor och Minskad bromsverkan förmågor kan vara tydliga tecken på denna typ av huvudcylinder misslyckande.
Ner linjen

En ny eller ombyggd huvudcylinder kan vara helt blött, och korrekt ansluten, utan att återställa hela bromsen fungerar. Den defekta huvudcylinder kan ha aktiverat en hydraulisk säkerhetsbrytare. Omkopplaren är utformad för att reagera på stora tryckfall i en krets. En kolv i strömställaren borrningen drivs av det hydrauliska trycket hos den intakta krets och förflyttas mot kretsen med mindre, eller inget, tryck. Kolven fullbordar sedan en elektrisk marken krets för en omkopplare som lyser ljuset bromsen varning på instrumentpanelen. Säkerhetsbrytare är ofta ingår i en doseringsventil, eller proportioneringsanordningen. Kolvarna och kolvar som balanserar hydrauliska tryck, eller utlösa varningslampor, kan fastna i ett inkopplat läge efter ett hydraulsystem misslyckande. Återställa huvudcylinder tryck kan inte alltid korrigera situationen utan ytterligare provning och reparation.
Braking val

Sofistikerad bromssystem hos moderna fordon uppskattas av de flesta bilister, men kan vara för komplicerad för enstaka mekanik eller casual hobby att reparera effektivt. Datorstyrda låsningsfria apparater och komponenter kan inte uteslutas av broms reparation eller servicefrågor, såvida korrekt diagnos. Kostnaden för dessa delar och komponenter förbjuder alla trial-and-error metoder som övervägs. Bortsett från enkla underhåll, kan bromssystemet reparationer bäst lämnas i händerna på proffs. Eventuella felaktigheter i bromssystemet reparationer kunde grievously överskugga den avsedda nyttan av några små besparingar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62285.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.