Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger ett cylinderhuvud

Ombyggnad av motorn topplock på din bil är en engagerad process som kräver uppmärksamhet på detaljer. Men att arbeta systematiskt och fokusera på en del av jobbet på en gång, kan du nå ditt mål på några dagar. Beroende på dina kunskaper och färdigheter, är det bättre att arbeta tillsammans med en mer erfaren person och följa råden från en verkstad, som kan arbeta med mer exakta jobb som chef besiktning och rekonditionering. Saker du behöver
Ratchet och socketValve våren compressorNeedle-näsa pliersGasket scraperSolventWire brushMicrometerStraight edgeFeeler gaugeNew olja tätningar
Visa fler instruktioner
1

bort varje vipparm, ventil, ventil Keeper , olja sigill, ventil våren och resten av ventilenheten. Använd ett Ratchet och uttag, ventilfjäder kompressor och tång. Håll varje ventil och tillhörande delar i en korrekt märkt plastpåse. Detta hjälper dig att montera ventilen inställd på exakt samma ställe unles du behöver för att ersätta dem.
2

Rengör huvudet från gamla packningen material, kol uppbyggd, slam och kvarvarande avlagringar runt huvudet, kylvätska och olja passager. Använd en packning skrapa, lösningsmedel och en stålborste. Om huvudet har svårt uppbyggd eller slam på det, är det en bättre idé att ta den till en verkstad där man kan rengöras med speciell utrustning. Addera 3

Inspektera huvudet för sprickor och ventilsätena för brännskador, sprickor och gropar. Kontrollera också kamaxeln för slitage och skador, och se till att det är inom tillverkarens anvisningar med hjälp av en mikrometer. Du kan hitta dessa specifikationer i fordonet servicemanual för just din motor. Se Tips för mer information.
4

Undersök huvudet för skevhet med en rak kant och ett bladmått. Lay kanten av linjal diagonalt och längsgående på packningen yta av huvudet. Du borde få något mer än 0,003 inches av klyftan mellan två punkter inom sex inches under den raka kanten. Om det behövs, skickar huvudet till verkstaden för renovering.
5

Kontrollera vipparmar, stötstänger, dubbar, ventilstyrningar och stjälkar för slitage och skador. Om det är för mycket slitage eller skador på någon av dessa delar, ta huvudet till en verkstad där de kan mäta ventilsäten, ventilstyrningar och relaterade komponenter vid behov. Huvudet kan behöva rättelse och nya delar.
6

Montera huvudet med ny olja tätningar när alla delar har rengjorts grundligt och inspekteras. Se till att montera varje ventil församling i sin motsvarande plats om du byter ut delar med nya.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59916.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.