Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Brake Spring Borttagning

Broms fjädrar behåller bakre bromsbackar till fästplattan och deras avlägsnande kräver både finger och hand fingerfärdighet. Verktyg för att hjälpa den blivande mekaniker finns ganska billigt på nästan alla Biltema. Vid byte av skor, är det starkt rekommenderas av bilverkstäder industrin att ersätta de Låsfjädrar också. Konstant spänning, rost och korrosion på fjädrarna kan äventyra deras effektivitet. Verktyg och borttagning

bromsfjäder kompressor verktyg och en uppsättning tänger Bromsfjäder är allt du behöver för att ta bort och ersätta bromsskon bromsfjädrarna.

Två övre avkastning fjädrar på vissa program kan placera en hel del spänningar på skorna. En rak kant skruvmejsel, bända verktyg eller en tång nål näsa kan också göra jobbet, men de är inte lika exakt och om den används felaktigt kan orsaka skador på händerna.
P Det är en cirkulär infälld kopp på slutet av tången Bromsfjäder som har både ett hack och kanal för bromsfjädern att köra längs. Genom att placera den liten kopp över källan kvarhållande niten, fångar hack i kanten av fjädern och tvingar den in i kanalen. Vrid tången moturs för att ta bort returfjädern på vänster och medurs för att ta bort returfjädern till höger. När fjädrarna tas bort från den kvarhållande niten, kan du haka lätt den nedre fjäderhållaren från skon horn och bort fjädrarna.

Nedhållarfjädern och stiftaggregatet kräver bromsen verktyget fjäderspännaren. Håll stiftet bakifrån fästplattan med ett finger och plats kompressorn verktyget över koppen och våren av lastrummet ner våren. Medan komprimerad, vrid fjädern verktyget ett halvt varv för att manipulera spåret i koppen och anpassa den till det fasthållande hack i stiftet. Sättet du vrider fjäderlock är irrelevant så länge du rikta koppen hack till det fasthållande stift hack.

När de övre returfjädrar och håll ned fjädrar avlägsnas från skor, kan du ta bort manuellt den nedre skon kontakten våren. Du kommer att kunna röra sig skorna närmare varandra för hand för att lindra spänningen på den nedre fjädern och ta bort det lätt. Addera relacing det Springs | Boka

När alla fjädrar tas bort, måste du koppla ur strut parkeringsbromsen och själv-justeringsmekanism. Detta kan också innefatta en egen justeringsanordning kabeln på vissa tillämpningar.

När de delar tas bort och den bakre plattan är rengöras och smörjas, ersätter skor och /eller fjädrar reverserar borttagningsproceduren.

Börja med att fästa parkeringsbromsen till parkeringsbromsen skon. Anslut den nedre låsfjädern för hand och placera den bifogade bromsbacksats mot stödplattan. Installera därefter nedhållaren fjädrar, cup och stift med bromsen verktyget våren kompressor. Du måste komprimera fjädern och passa in skårorna ihop och slå sedan på verktyget nog så att skåran i stiftet sitter i kanalen av koppen. Detta kommer att hålla skorna ordentligt på fästplattan.

På motsatta nedre handtaget på tången bromsback är en bred böjd kant. Detta används för att linda de övre returfjädersystem runt handtaget på tången och placera kanten över niten. När botten av fjädern är fäst bromsen skohorn, kan du lyfta tången uppåt för att sträcka spänning på våren och låt den glida ner handtaget, över den böjda kanten och på bromsfjädern behålla niten.
Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57466.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.