Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning Blödning Bromsar

Vid byte av vissa bromsdelarna eller efter en broms komponent, är det ofta nödvändigt att blöda, eller ta bort luft från ett hydrauliskt bromssystem. Med luft i ledningarna, kommer bromsarna känns svampiga och kommer inte att ha tillräcklig bromskraft. Så småningom, kan för mycket luft i ledningarna orsaka bromsfel. Bromsluftning kräver följa några särskilda förfaranden och kräver några särskilda verktyg för att påskynda arbetet. Saker du behöver
bromsvätska
Liten skiftnyckel
Broms bleeder flaska
Vakuumpump
Visa fler instruktioner
1

Undersök sekvensen bromsluftning . Detta kan erhållas från en Biltema, fordonets verkstadshandbok eller din lokala återförsäljare serviceavdelning. Det är kritiskt att den blödande sekvensen för varje hjul att följas, eftersom detta återställer fördelningsventilen. Detta är vad som ger samma tryck på både fram-och bakbroms. Vanligtvis börjar sekvensen med längst hjulet från huvudcylindern, eller passagerarsidan bakhjulet, då förarsidan bak, passagerarsida fram och sedan förarsidan fram.
2

Fyll bleeder flaska halvvägs med vätska, och fäst slangen till bromsen avluftningsventilen. Om du inte har en assistent, kommer du att behöva en egen bleeder kit, finns på bildelar butiker. Använda liten skiftnyckel, öppna ventilen. Pumpa bromsarna tills det inte finns fler luftbubblor i ledningen som går till flaskan. Stäng därefter luftningsskruven innan du tar bort slangen så att ingen luft återinträder i systemet. Följ denna procedur i sekvens för varje hjul, även om bara en del ersattes.
3

Använd en vakuumpump för att blöda bromsarna om du har en assistent. Fyll flaskan på vakuumpumpen halvvägs med vätska. Fäst slangen till luftningsskruven. Pumpa undertrycket upp och har din assistent pump bromspedalen flera gånger och sedan hålla den. Öppna avluftningsventilen, vilket gör att vakuumpumpen att suga bromsvätskan och luft från avluftaren. Upprepa denna procedur tills inga luftbubblor syns i ledningen mellan vakuumpumpen och luftningsskruven. Dra åt luftningsskruven och sedan ta bort slangen så att ingen luft återinträder i systemet. Upprepa processen för varje hjul i ordning.
4

Kontrollera bromsarna. Om det efter genom blödning i sekvens, inte bromsarna inte fungerar på rätt sätt och luft finns i systemet, då det finns en läcka någonstans. Kontrollera alla anslutningar bromsledningen först, inklusive koppar brickor på bromsok och cylindrar hjul. Kontrollera sedan bromsledningar och slangar för fukt och läckor. När läckan hittas, byt läckande tvättmaskin, linje eller slang eller komponent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58805.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.