Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort Stuck bromstrummor

Bromsar trummor på bakhjulen på en bil kan vara svåra att ta bort ibland. Det kan finnas flera skäl till trummorna att fastna, främst på grund av utbyggnaden av skorna inuti trumman. Ibland kan det fastställas genom att bara dra tillbaka skor, och ibland viss kraft behövs. Var försiktig när du provar någon av dessa metoder, och låt en expert sköta det om ingen av dessa fungerar. Saker du behöver
Blocks
Skruvmejslar
Två pund hammare och punsch
Bromstrumma Avdragare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att parkeringsbromsen bromsen är helt släppt, bromstrumman kan inte tas bort utan detta. Tryck spaken nedåt så långt det går. Blockera fordonets framhjul innan du släpper bromsen och särskilt innan höja bilens bakre änden för att hålla den från att rulla.
2

Ta kontrollen stickkontaktshöljet hål från fästplattan, som ligger på baksidan av trumma. Ta bort den här kontakten ger dig åtkomst till skaderegleraren stjärnan hjulet och dess hävarm.
3

in en skruvmejsel i hålet för att lossa spaken på skaderegleraren stjärnan hjulet. Håll spaken bakåt, använda en annan skruvmejsel för att vrida stjärnan hjulet moturs tills det helt stopp. Detta drar bromsbackarna så trumman bör vara fri att ta bort
4

Var noga med att ta bort skruvarna om trumman kommer att vända, men kommer inte lossnar hjulet dubbar,. Dessa skruvar kräver oftast en vanlig skruvmejsel. Om trumman fortfarande inte lossnar, använd en platt ände punch för att fånga flänsen på trummans kant, pekar stansen bort från bilens center, och slå på trumman med en 2-lb. hammare.
5

Använd en bromstrumma avdragare, som i princip griper trumman fläns med tre klor med en skruv som pressar på mitten. Använd avdragare handbok skruv för att dra åt den runt trumman (inte för hårt det), och slå på trumman med hammaren samtidigt rotera trumman med avdragare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57381.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.