Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter instrumentet tänds

Lampor i instrumentpanelen inte tänds? Detta kan vara ett stort problem i mörker. Heres hur du på att undvika problem från en mörk instrumentpanel med ut spendera onödiga dollar! Saker du behöver
Handverktyg beroende på fordonet.
Lökar skiljer sig från fordon.
Visa fler instruktioner
1

Första steget är att försöka få lökar. Din lokala delar butiken ska kunna hjälpa, om inte en lokal återförsäljare borde åtminstone kunna få antalet lampan för dig eller låta dig veta att det inte finns någon lampa och att instrumentpanelen kan behöva bytas ut.
Sida 2

När du får lökarna, kan du börja demontera instrumentpanelen. De flesta vanliga fästelement kommer att vara en push klipp, 8 mm, 10 mm eller en # 2 Phillips. Ta bort alla uppenbara fästen och sedan försiktigt med en liten skruvmejsel bända upp på paneler. Se till att inte bryta dem. Du kan hitta några dolda fästen när en kåpa tas bort. Om något inte faller isär lätt eller kräver onödigt våld, stoppa och undersöka pjäsen. Det kan finnas en annan fästanordning som du missat. Addera 3

När trim har tagits bort och instrumentpanelen är löst, kan du dra försiktigt ut det. se till att inte selar skada tråd eller kablar hastighetsmätare. Du kan luta skärmen för att exponera uttag, bör de vara små plast skruvkorkar som kommer att dyka upp när den roteras. Glödlampan ska vara placerat i sockeln. Lökarna ska dra ut, såvida det inte är en bajonett stil glödlampa. Byt ut glödlampor som behövs och sedan in panelen och testa lamporna. Du kan behöva använda ett suddgummi för att rengöra kontakter för att säkerställa korrekt anslutning.
4

När rätt lampor har installerats och testats för att fungera, kan du börja att ersätta alla paneler och fästen . Testa lökarna igen för att kontrollera att alla anslutningar är täta och att reparationen är korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59908.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.