Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter de främre rotorerna på en '03 Galant

De främre rotorerna på din Galant kan ändras rätt hemma i 45 minuter eller mindre. Även rotorerna inte kan kräva ersättning under varje broms-pad förändring, behöver de definitivt inspektera efter tecken på skador. Låta bromsbeläggen slits ner till den punkt där du börjar att höra ljudet av metall slipning gör oåterkallelig skada på rotorerna. Mitsubishi rekommenderar inspektera bromsbelägg och rotorer varje 6.000 till 15.000 miles. Till skillnad från bromsdamm, producerar en skadad rotor en glänsande metallic-utseende damm på dina fälgar. Dina rotorer är en nödvändighet för att den Galant bromssystem. Om de inte fungerar korrekt, riskerar du mer än bara att inte kunna stoppa bilen. Saker du behöver
Baster
rörtång
Bil jack
stödbenet
8-tums C-clamp
Socket-skiftnyckel som
2 mjölk lådor Sida 3 /8-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

dra i nödbromsen på din Galant och höja huven. Ta av toppen på Bromsvätskebehållaren och ta bort en fjärdedel av bromsvätska med en baster. Spara bromsvätska i Baster, inte slänga den
2

Lossa alla muttrarna något, men inte ta bort dem.. Detta gör det lättare att ta bort muttrarna när bilen är upplyft. Att försöka ta bort muttrarna med bilen redan kapade upp kommer att få den att gunga och eventuellt falla av domkraft.
3

Hissa upp bilen på förarsidan med hjälp av en domkraft. Undersidan av däck bör vara minst sju inches från marken. Placera en pallbock till höger av domkraften inte mer än tre inches bort. Lyft bärarmen på stödbenet till lika höjd domkraft, och tillbaka låspinnen för att säkra den.
4

Ta bort alla muttrarna och dra däcket utanför navet långsamt . Rulla däcket på sidan av din arbetsplats och placera sina hjulmuttrarna bredvid.
5

Lägg ut en åtta-tums C-klämman runt kroppen för din bromsok. Börja linda Tvingfäste stängd tills den vidrör den yttre bromsklossen. Håll linda C-klämman stängd tills bromsoket s kolven pressas helt ned i borrhålet, och sedan ta bort C-klämman.
6

Ta bort de två innersta bultarna bromsok fästet på navet med en hylsnyckel. Det finns ingen anledning att ta bromsoket s bultar ut om du upptäcker att du behöver ändra på bromsbeläggen.
7

Stack båda mjölk lådor ovanpå varandra, och ställa dem bredvid bromsok fästet. Dra bromsoket, inklusive konsol, utanför rotorn som en enhet, och sedan sätta ner dem på toppen av mjölk lådor. Oroa dig inte om att koppla bort bromsledningen - det finns ingen anledning att vid denna tidpunkt. Bara se till att linjen inte är vriden.
8

Ta bort de två små skruvarna på framsidan av rotorn, och skjut sedan rotorn utanför navbultarna. Installera den nya rotorn genom att vända dessa steg. Dra åt Okfäste bultarna till 81 Nm. med en 3/8-tums enhet momentnyckel. Dra åt muttrarna med 75 ft-lbs. Efter att ha ändrat passagerarsidan rotor och sänka bilen tillbaka ner, pumpa bromspedalen långsamt tills det stelnar, och sedan kontrollera bromsvätskenivån. Om det verkar lågt, använd bromsvätska samlats med Baster till råga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57994.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.