Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 1997 Dodge Stratus hastighetssensor

På 1997 Dodge Stratus, läser hastighetssensorn den hastighet med vilken hjulen snurrar och skickar denna information till bilens dator så att datorn kan reglera låsningsfria bromsar. Hastighetssensorn passar in kuggar på axeln inuti hjulhuset och kan nås genom att ta bort hjulet. Förfarandena för att ersätta hastighetssensorn är något olika beroende på om givaren är belägen i den främre eller den bakre. Saker du behöver
Jack
Jack står
Metric Hylsnyckelsats
smörjfett (för främre sensor)
Visa fler instruktioner
1

Lyft hjulet som kräver en ersättning hastighetssensor. Sänk Stratus på en pallbock för stöd. Tag av hjulet och lokalisera hastighetssensorn. På framhjulen, ta bort sensorn konsolen från styrspindeln och ur ledningsnätet från dess genomföring på fender väl. På bakhjulen, koppla ur ledningsnätet och ta bort kragarna på ramen järnväg och kroppen.
2

Ta bort skruven som håller sensorn huvudet i axeln kuggar på ett framhjul. På ett bakhjul, ta bort klämmorna från sensorn huvudet. Ta bort sensorn från Stratus.
3

Installera den nya hastighetssensorn på plats. Om du byter ut en framhjulsdriven sensor, applicera ett tunt lager av all-fett på styrpinnen av sensorn före installationen. Sätt tillbaka de fästen och kablage i omvänd ordning mot demonteringen. Montera tillbaka hjulet. Höj Stratus ovanför stödbenet. Ta bort stativet och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58918.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.