Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter kylare i en Jeep Cherokee

Jeep Cherokee kylsystem, liksom de flesta andra bilar och lastbilar, har en radiator som kan misslyckas och behöver bytas ut. Uppgiften är tidsödande och kladdigt, men enkel, den genomsnittliga bakgård mekaniker ska spendera ca 3 timmar ersätter radiatorn. Saker du behöver
Bitshylsor och bitar
Skruvmejslar
dräneringskärlet
kanallåset tång
Replacement radiator
Kylvätska
Visa fler instruktioner

1

Tappa ur kylvätskan ur kylaren. Skruva av kylarlocket, placera sedan dräneringstråget under fordonets front. One flesta modeller, en hex format dyvika ligger på nedre förarsidan delen av radiatorn. Vissa modeller har en plastplugg som kräver en skruvmejsel. Samla kylmediet i tråget.
2

Avlägsna fläktkåpa, eller elektrisk fläkt aggregat för vissa modeller. Koppla strömkablarna från fläkten på adaptern, sedan lossa de två skruvarna på toppen av huset och hela enheten kommer att glida upp.
3

Koppla de övre och undre gummislangar från radiatorn. Detta kan kräva en platt skruvmejsel för slangklämmor, eller ett par av kanal-lås tång för klämmor nypa stil. Mer kylvätska kommer sannolikt att komma ut ur dessa slangar, så ha en åderlåtning pan händig.
4

Ta överföringsledningar är anslutna till kylaren, om sådan finns. Vissa modeller kommer att använda kylsystemet för att sänka temperaturen av transmissionsolja. De ansluter till kylaren med en hex formad linje bult på den övre raden, och en snabb klämma på den nedre raden. Vissa vätska kan läcka ut.
5

Demontera skruvarna kondensorn fäste, på toppen av kylaren.
6

Dra kylaren ur position, och skjut den rakt upp för att ta bort det. Kondensorn bör stanna på plats.
7

Installera den nya kylaren. Skjut tillbaka den i ramen fångar i botten av kylaren kanal, som ligger på baksidan av kondensorn.
8

Ersätt de bästa bultarna kondensorns fäste.
9

Återanslut de gummislangar, eller ersätta dem.
10

Byt fläktkåpa eller elektriska fläkten. Det glider ner in i kanalen i botten. Fäst de två skruvarna som håller den på plats, och anslut fläkten i adaptern.
11

Anslut kraftledningar, om sådan finns.
12

Dra avloppet plugg.
13

Fyll kylaren med kylvätska. Veva Jeep, och fortsätter att hälla kylarvätska tills kylaren inte kommer att ta in längre. Sätt tillbaka locket med motorn igång, och sedan fylla behållaren till rätt fyllnadsnivå. Kanalerna i kylsystemet kan ta extra vätska under de närmaste timmarna av körtiden, så kolla behållaren ofta.
14

Kontrollera och ersätta den förlorade transmissionsolja på oljestickan, om sådan finns. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59907.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.