Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Oro vid körning med Powerglide-utrustat fordon

Powerglide transmissioner, som tillverkas av General Motors och används i mycket tidiga serietillverkade fordon, har varit populära för racing och prestanda fordon entusiaster. Att vara en två-växlad automatlåda, är det inte ett praktiskt eller ekonomiskt val för dagligt bruk. Bogsering av ett fordon med en Powerglide transmission utan följande säkerhetsföreskrifter kan leda till skador på de interna komponenterna. Genom att ta bort drivaxeln innan bogsering, kan du undvika potentiella skador. Avlägsna Drivning
Jack

upp den bakre delen av bilen och installera pallbockar under ramen. Ta bort de fyra U-klämmuttrar som håller kardanknuten på plats på bakaxeln oket. Använd lite maskeringstejp att linda kardanknutslager lock för att hålla dem på plats på drivaxeln. Om locken faller av, kan dussintals små nållager falla potentiellt ur locken.
Stoppa Extension Housing Från läckande vätska

Wrap flera butik handdukar runt förlängningshus på Powerglide transmission där drivaxeln är installerad. Hålla dem på plats med maskeringstejp. Detta kommer att ta någon transmissionsolja som sipprar ut från änden av huset under bogsering.
Bogsera fordon

Bärga bilen till sin slutdestination. Med drivaxeln avtaget, har inre komponenter Powerglide inte drivs av bakhjulen, överföra rörelse genom drivaxeln och i transmissionen. Placering ilagd växel, i stället för att ta bort drivaxeln, är inte tillräckligt skydd för överföring vid bogsering. Följ säkerhetsföreskrifterna när bogsering.
Tillbaka Drivning
Jack

upp den bakre delen av bilen och ta bort butiken trasor från förlängningen bostäder. Sätt drivaxeln tillbaka in i transmissionen och ta försiktigt bort maskeringstejpen från kardanknuten. Montera fogen in i oket och installera om U-bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61575.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.