Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Manometer Definition

Tryckmätare mäta trycket av en vätska eller gas. Tryckmätare är en viktig del av många stora industrier. En bransch i synnerhet är ett raffinaderi. Dessa mätare ge arbetstagarna möjlighet att övervaka hur mycket tryck som strömmar genom rörledningarna. Det finns flera sätt tryckmätare används. Historia

Bourbon Tube spårvidd uppfanns omkring 1850. Denna manometer är fortfarande en av de mest använda idag. Det gjordes i Frankrike av Eugene Bourbon. The Bourbon Gauge har vad som kallas en Bourbon Tube
Bourbon Tube

. Röret sitter inuti mätaren. Röret har en ände som är förseglad och en annan ände som är ansluten till ett inloppsrör. Inloppsröret står i direkt kontakt med gasen eller vätskan. Inloppsröret tillåter en gas eller vätska att flöda in i Bourbon Tube.
Pressure

Bourbon Tube är en lindad bit metall som är stängd på ena änden och öppen på den andra. När trycket ökar i röret till en punkt som är större än utanför röret, kommer Bourbon Tube Rulla ut.
Indikator

Ligger bakom en genomskinligt plastlock är en indikator eller pekaren. Pekaren flyttas för att visa trycket har ökat när de Bourbon Tube uncoils. När trycket i Bourbon Tube har minskat, kommer pekaren flyttas för att visa trycket har minskat.
Fördelar

Fördelarna med tryckmätare uppväger eventuella negativa aspekter. En tryckmätare kan betyda skillnaden mellan korrekt strömmande vätskor eller gaser, eller en stor katastrof som en explosion. Även många bil tryckmätare är interna, många har fortfarande synliga olje-tryckmätare. Dessa mätare visar när oljetrycket är där det ska vara, eller du kanske har ett problem.
Typer
p Det finns många typer av tryckmätare. De sträcker sig från mycket små till ganska stora. Det gemensamma temat de har är att mäta eller mäta tryck. Några av dessa typer av mätare är däck-tryckmätare, olje-tryckmätare, barometrisk-tryckmätare och blod-tryckmätare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59904.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.